Connect with us

Genel

Opel’den İki Dünya Prömiyeri ve Çevreci Model Serisi

GTC konsept ve Opel Astra Sports Tourer ilk kez otomobil severlerle Mondial de l’Automobile’de buluştu. Bu iki otomobil kapılarını 29 Ekim’de ziyaretçilere açacak İstanbul Motor Show’da da otomobil severler için sergileniyor olacak. İki dünya prömiyeri yanında Opel’in 2011 yılında üretme girecek ilk elektrikli otomobili Ampera ve çevre dostu ecoFLEX seriside Paris’de Opel standında dikkat çekenler arasında yer alıyor. Tüm bu modeller yanında Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Meriva seriside sunduğu fonksiyonelliklerle ilgi çekiyor.

Opel GTC Paris

GTC Paris konsept aracı, hassas Alman mühendisliği ve yenilikçiliğini göz alıcı tasarımla bütünleştiren, ulaşılabilir bir rüya otomobili olmak üzere tasarlandı. Konseptin ilhamı kısmen Richard Bach’ın ünlü romanı Martı Jonathan Livingstonl‘dan bir alıntı olan “…ve hız, saf bir güzellikti” ifadesi üzerine şekillenmiş bulunuyor.

Bu ifade, aracın sportif kompakt üç kapılı hatchback yapısı, dinamik akıcı hatları, muhteşem sanatsal yüzeyleri ve güçlü duruşu ile vücut buluyor. Çarpıcı ve bir o kadar da sade, ayrıca duruşu itibariyle de son derece kalıcı. 4.46 metrede, GTC Paris beş yolcu için alan sağlamakta.

Profilde, tasarımcılar GTC Paris’teki çizgilerin miktarını sınırlandırarak kaslı yapıyı en üst düzeye çıkarmışlar. Bu çizgiler tıpkı bir koşucunun sağlam ve güçlü kas yapısını yansıtıyor.

Opel imzası olan bıçak simgesi ilk defa yer aldığı Insignia ile aynı yönde bulunuyor – ön kapının başlangıcından yukarı doğru yayılan net bir çizgi. Kapı kolundan başlayarak arkaya doğru uzanan ikinci bir çizgi, yüzeyleri ince bir alt kesim ve geniş bir omuz halinde yayarak aracın heyecan verici duruşunu vurguluyor. Tavan siluetini takip eden ve hassas işlenmiş alüminyumla sonlanan üçüncü çizgi, dikkatleri keskin bir şekilde vurgulanan rüzgarlığa çeken cam grafiğini ön plana çıkarıyor.

Gövdenin akıcı, basit formlarına benzer şekilde, GTC Paris’in iç mekanının temel özellikleri de cesurca kullanılmış kumaşlar kadar özenle ortaya konmuş akıcı çizgi ve biçimleri yansıtıyor. İç mekan pozitif/negatif renk kullanımıyla sürücü odaklı. Sürücü koltuğu siyah şeritli ve kırmızı iken, iç mekanın kalan kısımları kırmızı dikişli siyahla donatılmış.

Opel’in en gelişmiş kompakt otomobil teknolojisi GTC Paris ile en yüksek seviyesine çıkmış. Şasi ekstra geniş duruşu ile özel bir tasarıma sahip. Arka aksta, uyarlamalı mekatronik FlexRide süspansiyonun yenilenmiş Opel’e özel Watt bağlantısı ile birleşik bir krank ve ön sınırlı kaymalı diferansiyel bulunuyor. GTC Paris 21 inç jantları sayesinde adeta zemine kenetleniyor.

GTC Paris’in güç aktarım sistemi dört silindirli, 213 kW/290 beygir gücünde, 2.0lt doğrudan püskürtmeli benzinli turbo motor. Sürücülerin şehir içi sürüş şartlarında hem yüksek performans hem de maksimum yakıt verimliliği elde edebilmeleri için Start/Stop teknolojisine de sahip. Şanzıman, altı ileri vitesli ve manuel.

Yeni Astra Sports Tourer oldukça modern bir tasarımda birinci sınıf kalite ve kullanışlılık sunuyor

Modern, kullanışlı ve çevre dostu… Insignia ve Yeni Astra modellerinde olduğu gibi yeni Opel tasarım dilini yansıtan Astra Sports Tourer birinci sınıf kalite ve fonksiyonellik sunmakta.

1,550 litreye kadar yük kapasitesi sunan bagaj tasarımı, FlexFold Arka Koltuklar gibi düğmeye basılarak katlanabilen kolay kullanım özelliklerine sahip.

Atletik görünüm aynı derecede atletik sürüş deneyimi ile desteklenmekte. Astra Sports Tourer hatchback benzeriyle aynı yenilikçi arka süspansiyon ve mekatronik FlexRide şasini paylaşmakta. AFL+ buna uygun ön farlar ve ortopedistlerce onaylanmış ergonomik ön koltuklar gibi sınıfının önde giden diğer özellikleri sürüş zevkine konfor ve güvenlik katmakta.

Motor seçenekleri 70 kW/95 hp ile 132 kW/180 hp arasında. Yakıttan tasarruf ettiren Start/Stop teknolojisi CO2 misyonlarını mümkün olduğunca 109 g/km altında tutarak gelecek yıl başlarında ilk olarak 1.3 litre CDTI motorda tanıtılacak.  

Meriva’nın genişletilmiş güç aktarım mekanizması

Opel Meriva kullanıcılarına daha fazla motor seçeneği sunmak için dizel motor seçeneklerini genişletiyor.

Yeni Opel Meriva Ekim ayında Türkiye pazarına sunulacak. Opel Meriva 1.4lt 100hp, 1.4lt 120hp, 1.4lt turbo 140hp, 1.3lt 95hp ve 1.7lt cdti100hp otomatik motor seçeneklerini ile pazarda yer alacak. Opel Meriva’nın sunduğu Esneklik ve Fonksiyonellik özellikleri küçük sınıf minivan segmentine yeni standartlar getiriyor. Özellikle ters açı ile açılan arka kapılar oldukça dikkat çekici ve son yıllarda bir otomotiv üreticisinin geliştirdiği bir ilk. Tesr açı ile açılan arka kapılar kabine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor ve arkadaki yolcular için ve sürücü için ideal ergonomik giriş-çıkış ve yükleme imkanlarını sunuyor. Meriva’nın arka cam hattındaki dalgalı tasarımı arka koltukta yolculuk eden özellikle küçük çoçukların görüş açısını arttırmak üzere tasarlanmıştır.Yeni Meriva FlexSpace, FlexRail ve FlexFix gibi kullanımı kolay, tasarımı etkileyici ve otomobili tertipli tutmaya ve kullanıcısına 32 adet farklı saklama gözü imkanı sunan özellikleri ile esneklik şampiyonu ünvanını hak ediyor.

Kullanıcısına maksimum bagaj alanı sağlamak veya oturma düzenini beş kişiye göre ayarlamak amacıyla tüm koltukların katlanabilmesine olanak veren son derece çok yönlü FlexSpace arka koltuk sistemi gibi sahip olunan alanın kullanımını iyileştiren çok geniş yenilikçi seçenekler sunmakta. Ters açıyla açılan arka kapılar giriş ve çıkışı kolaylaştırmakta, özellikle çocuklarını arka koltuğa yerleştiren aileler için büyük kolaylık sağlamakta. FlexRail konsol sistemi çok çeşitli saklama imkanları sunmakta.

Fonksiyonellik şampiyonu, bağımsız doktorlar ve uzmanlar derneği olan Aktion Gesunder Rücken (AGR)’den ErgoFlex Sistem’i için onay mührü alan ilk otomobil. Bu sistem segmentin en iyisi ön ergonomik koltuklar, FlexSpace, FlexDoors ve FlexFix, arka tampona entegre edilmiş Opel’in özel bisiklet taşıyıcısını içeriyor.

Ekolojik sorumluluk için EcoFlex

Opel performansından ödün vermeden – makul fiyatlarla – geniş ecoFLEX modelleri serisiyle sürücülerin çok çeşitli ihtiyaçlarını karşılamakta. Opel benzinle, dizelle, LPG ile ve Sıkıştırılmış Doğal Gaz ile verimli şekilde çalışan otomobiller sunmakta.

Bu yıl, Agila 1.2 ecoFLEX (69 kW/94 hp) ve Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp)’nın yeni modelleri şimdi Start/Stop teknolojilerini de bulundurmakta. Opel bu yakıt tasarrufu teknolojisini aynı zamanda Astra ve Meriva modellerinde de tanıtacak. 2011 sonuna kadar, Start/Stop teknolojisi Opel ürünlerinde sunulmaya başlanacak. Yakıtı tasarrufu arayışında, Opel performanstan ödün vermeden geliştirme çalışmalarına devam ediyori. Örneğin: Insignia serisinde, 2.0 CDTI ecoFLEX (96kW/130 hp ve 118 kW/160 hp)’nin son sedan versiyonlarındaki yakıt tüketimi 5.2’den 4.8 l/100 km’ye, ve CO2 emisyonları da 136’dan 129 g/km’ye düşürüldü.

Ampera:

Mondial de l’Automobile’de, Opel, genişletilmiş yetenekleriyle birlikte çığır açan Ampera elektrikli araçlarının üretimine gelecek yıl başlama hedefini doğrulamakta. Bu, kullanıcılarına nereye ve ne zaman isterlerse gidebilme imkanı sağlayacak olan ilk emisyonsuz, Avrupa’da elektrikle çalışan araç olacak. Hız ve temiz enerji sağlayan elektrikli motora sahip, dört yolcu kapasiteli beş kapılı Ampera, geniş bagaj alanı ve 500 km’den fazla sürüş imkanı sunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli

Volkswagen’in premium elektrikli sedanı ID.7 Türkiye’de

Volkswagen ID. Ailesi’nin sedan üyesi ve amiral gemisi ID.7 Türkiye’de satışa sunuldu. 700 kilometreye (WLTP) varan menzil, üstün güç aktarma sistemleri, geniş iç mekân ve premium teknolojilerin birleşimi ID.7’yi uzun mesafeli yolculuklar için son derece konforlu bir otomobil haline getiriyor ve ID. Ailesi’ni yeni bir segmente taşıyor.

5 metreye yaklaşan (4,96 metre) uzunluğuyla dikkat çeken, Volkswagen’in üst orta sınıfta yer alan ilk küresel elektrikli modeli ID.7, Pro S donanım seviyesi ve Volkswagen’in bugüne kadar geliştirdiği en uzun menzilli elektrikli otomobil.
WLTP verisine göre 697 kilometre birleşik, 844 kilometre de şehir içi menzil sunan ID.7, 0,23 Cd’lik değeriyle Volkswagen’in en düşük sürtünme katsayısına da ulaştığı araç oldu.

Tamamen yeni, yüksek verimli bir güç-aktarma nesline sahip ID.7’nin 210 kW’lık (286 PS) elektrikli motor ünitesi, 545 Nm maksimum tork değeri ile yüksek çekiş gücü ve verimlilik sunuyor.

Sıkıcı ve geleneksel sedan anlayışı yerine, tavanı coupe tarzında bir fastback tasarım tercih edilmiş. Kaputun üç boyutlu tasarımı ve dar LED şeritlerine entegre edilmiş LED farlar, bu dikkat çekici görünüme  katkı sağlıyor. Gündüz farları ve dönüş sinyalleri, gövdenin üst kısmına yerleştirilmiş ve hem şıklık hem de fonksiyonellik bir arada sunulmuş. ID.7, en son teknolojiyle donatılmış IQ.LIGHT – LED Matrix farlarıyla dikkat çekiyor.

4.96 metre uzunluğundaki ID.7, 2.97 m uzunluğundaki aks mesafesi sayesinde iç mekânda üst segment sedan modeller kadar geniş bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuk sırtlıklarının pozisyonuna göre de bagaj hacmi 532 ile 1.586 litre arasında değişebiliyor.

ID.7’nin dijital kokpiti ise 3 ekranlı tasarımıyla dikkat çekiyor. 6,4″ Dijital Gösterge Paneli “ID. Display”, Arttırılmış Gerçeklik (AR) özellikli Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı “Head-up Display”, 15” “Composition Media Max” bilgi-eğlence sisteminden oluşan tasarım, sürücüye üstün bir teknoloji deneyimi sunuyor.

Yeni, masaj işlevine sahip koltuklar ve elektronik olarak karartılabilen Akıllı Panoramik Cam Tavan “Smart Glass” gibi özellikleriyle ID.7, normalde sadece üst sınıf premium modellerde bulunan donanımları kullanıma sunuyor. Opsiyon listesinde Harman Kardon imzalı 700 watt’lık ses sistemi de var.

Standart olarak sunulan gelişmiş sürüş asistan sistemleri arasında; Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist”, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”, Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist” ve Çevresel Görüş Sistemi “Area View”, Acil Durum Asistanı “Emergency Assist”, Arka Trafik Asistanı “Rear Traffic Assist” ve Proaktif Yolcu Koruma Sistemi; ID.7’de öne çıkan güvenlik ekipmanları arasında.

Volkswagen’de sadece ID.7 ile birlikte sunulan Ön Kaput Yaya Koruma Hazırlığı “Re-active Bonnet” teknolojisi, olası bir çarpışma esnasında kaputu aktive edip açısını değiştirerek yayaların güvenliğine katkı sağlıyor.

ID.7, Türkiye’de 210 kW (286 PS) güce ve arkadan itiş özelliğine sahip Pro S versiyonu ile müşterilerle buluşuyor. ID.7 Pro S, 86 kWh net batarya kapasitesine sahip olup, WLTP birleşik çevrimine göre 697 km elektrikli menzil sunuyor. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 844 km’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, ID.7, 11 kW’lık AC şarj cihazlarıyla şarj edilebileceği gibi, DC hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a varan maksimum şarj hızıyla oldukça hızlı enerji çekerek, yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 26 dakikada şarj edilebiliyor.

ID.7 Pro S donanım seviyesiyle müşterilerle buluşuyor. Standart donanım seviyesinde 19″ “Hudson” alüminyum alaşım jantlar, 15” “Composition Media Max” bilgi-eğlence sistemi, Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı “Head-up Display” (Arttırılmış Gerçeklik (AR) özellikli), hafıza özellikli, masaj programlı, elektrik ayarlı, ayarlanabilir bacak destekli ve kolay giriş özellikli ön koltuklar, Akıllı Park Asistanı “Park Assist Plus”, Çevresel Görüş Sistemi “Area View”, Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” ve Acil Durum Asistanı “Emergency Assist”, Kolay Açılır/Kapanır Bagaj Kapağı “Easy Open/Close”, 3 Bölgeli Dokunmatik Klima “Climatronic” ve IQ.LIGHT – LED Matrix farlar yer alıyor.

Türkiye pazarında satılacak sedan ID.7 Pro S, 2.796.000 ₺’den başlayan fiyat ile Volkswagen bayilerinde yerini aldı. Diğer modellerin Türkiye’ye getirilip getirilmeyeceği ise şimdilik belirsiz.

Continue Reading

Genel

Honda’nın Efsane coupe’si Prelude yeniden geliyor

Honda, 2023 yılında efsanevi coupe aracı Prelude’un yeni konseptini tanıttığında Prelude meraklıları heyecanlı bir bekleyişe girmişti. Honda, Prelude’un üretime gireceğini ve 2025’in sonlarında ABD pazarında satışa çıkacağını açıkladı.

Muhtemelen 2026 model yılı için piyasaya sürülecek olan yeni Prelude, 1978’de ilk kez üretilen bu sportif coupe aracın altıncı nesli olacak.

Uzun bir aranın ardından yenilenen Prelude’a ilişkin netleşen çok fazla ayrıntı yok, ancak iki motorlu hibrit güç aktarma organına sahip olacağı belli oldu. Muhtemelen mevcut Civic, Accord ve CR-V’de kullanılan 2.0 litrelik dört silindirli ve elektrik motora sahip hibrit versiyon ile benzer olacak.

Honda ayrıca Prelude’un “Honda S+ Shift” özelliğiyle geleceğini de duyurdu. Honda, bu özelliğin motor ve motorun “verimliliğini en üst düzeye çıkardığını” ve “daha doğru simule edilmiş vites geçişlerine” olanak sağladığını söylüyor.

Yeni Prelude hakkında pek çok detay henüz net değil, 2025 içinde üretimin başlaması ile daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olacak.

Continue Reading

Elektrikli

DS Automobiles, tam elektrikli DS N°8’i tanıttı

DS Automobiles, SUV Coupe tasarım dilini benimseyen yeni yüzde 100 elektrikli amiral gemisi DS N°8’i tanıttı. DS N°8’in DS AERO SPORT LOUNGE konseptinden esinlenen tasarımı en zarif SUV’ların dinamizmini yeniden yorumluyor ve tamamen elektrikli bir güç ünitesi ile yollara adım atıyor.

DS N°8,  210 BG ve 350 HP güç üreten yeni yüzde 100 elektrikli güç-aktarma organı seçenekleriyle sunulacak. 350 HP güç üreten versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi için iki elektrik motoruyla donatıldı. 350 BG güç üreten dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonda +25 BG (toplam 375 BG) ekstra güç sunabiliyor.

DS N°8 uzun menzilli batarya seçeneği ile sunulacak. Bu batarya  97,2 kWh net kapasiteye sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan DS N°8, 12,9 kWh/100 km enerji tüketimi ile (standart WLTP döngüsü) 750 km menzile sahip. Ayrıca otoyolda (120 km/s sabit hızda) 500 km’nin üzerinde etkileyici bir menzil sunuyor. 350 HP’ye kadar güç üretebilen ve iki ya da dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlarla sunulacak olan DS N°8, 2025 yılının ortalarından itibaren başta Avrupa’da olmak üzere kademeli olarak pazarlara sunulacak.

0,24 Cx’lik etkileyici bir sürtünme katsayısına sahip olan yeni DS N°8’in her bir gövde parçası, aerodinamik yapısını en üst düzeye çıkarmak için rüzgar tünelinde test edildi. N°8’in dış boyutları, DS N°8’e güçlü bir duruş ve mükemmel bir denge kazandırıyor: 4.82 m uzunluğa, 1.90 m genişliğe ve 1.58 m yüksekliğe sahip.

Yeni DS N°8, karizmatik tasarımı, aerodinamik hatları, öncü teknolojisi ve birinci sınıf konfor öğeleriyle dikkat çekiyor. Bu detaylar, yeni DS N°8’in temel yapı taşlarını oluşturuyor. Yeni DS N°8 ile birlikte DS Automobiles, yeni bir isimlendirme stratejisi ortaya koyuyor.

Fransızca‘da “numara” yazımının yaygın şekilde kullanımını temsil eden “N°”, dillerin ötesine geçen bir zarafet ve zamansızlık sembolü taşıyor. Bu ifade yeni bir çağın başlangıcını simgeliyor. “°” ise zarafet ve uzmanlığı simgeleyen bir elmas ucu şeklinde tasarlandı.

DS N°8, beş renk farklı renk seçeneği ile yollara çıkacak. Bu seçenekler arasında Topaz Mavisi, Paladyum Gri ve Alabaster Beyaz olmak üzere üç yeni renk bulunurken, İnci Beyazı ve Perla Nera Siyahı da DS N°8’in renk seçenekleri arasında yer alacak.

Continue Reading

Elektrikli

Yeni Opel Frontera ilkbaharda Türkiye’de

Geleceğin teknolojisini bugüne taşıyan Alman otomotiv üreticisi Opel’in cesur ve yalın tasarım felsefesinin yeni ve sağlam bir yorumu olarak öne çıkan yeni SUV modeli Frontera, kademeli olarak Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlıyor. 2025 yılının ilkbahar aylarında Türkiye’de satışa sunulacak. Müşteriler, en başından itibaren elektrikli motor seçeneği ile sunulacak olan yeni Frontera’nın 48V hibrit teknolojisine sahip versiyonunu da tercih edebilecekler.

83 kW (113 HP) güç ve 44 kWs kullanılabilir batarya kapasitesine sahip olan yüzde 100 elektrikli yeni Frontera Elektrik, maksimum 305 kilometre (WLTP’ye göre) yol kat edebiliyor. Tamamen elektrikli yeni model, 0’dan 100 km/s hıza 12,1 saniyede çıkıyor ve elektronik olarak sınırlandırılmış 140 km/s azami hıza ulaşıyor. Yeni Frontera Elektrik, doğru akım şarj istasyonunda yaklaşık 26 dakikada batarya kapasitesinin yüzde 20’sinden yüzde 80’ine kadar şarj edilebiliyor. Evde şarj için ise standart olarak tek fazlı 11 kW yerleşik şarj cihazıyla sunuluyor.

Yeni Opel Frontera Hybrid ise 48 volt hibrit teknolojisine sahip 100 kW (136 HP) güce sahip turboşarjlı benzinli motorla sunuluyor. 1,2 litrelik benzinli motor, 21 kW (28 HP) güç üreten elektrik motoru ve elektrikli 6 ileri çift kavramalı şanzımandan oluşan kompakt sistem, günlük kullanımda akıllı ve uygun maliyetli bir tahrik sistemi çözümü olarak birçok avantaj sunuyor.

Opel Frontera Hybrid, turbo benzinli motorun gücünden bağımsız olarak çevik bir sürüş keyfi sunuyor. 230 Nm maksimum torka sahip olan araç, 0’dan 100 km/s hıza 9.0 saniyede ulaşıyor. Modelin azami hızı ise 190 km/s.

Yeni Opel Frontera’da bulunan gelişmiş sürüş destek sistemleri, sürücü ve yolcuların varış noktasına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Elektronik sürüş destek sistemleri arasında, Aktif Acil Fren Sistemi ve Yaya Algılama özellikli Ön Çarpışma İkazı, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Hız Sınırlayıcı özellikli Adaptif Hız Sabitleyici ve geri görüş kamerası gibi sistemler sistem yer alıyor.

Yeni Opel Frontera 4.380 mm uzunluğu, 1.795 mm genişliği ve 1.627 mm yüksekliği ile bol miktarda esnek bir yaşam ve yükleme alanı sunuyor. Otomobilin arka koltukları dik haldeyken 460 litre, koltuklar katlandığında ise 1.600 litreye ulaşan bagaj imkanına sahip.

Yeni Opel Frontera tamamen elektrikli ve verimli 48 Volt hibrit güç seçenekleri ile 2025 yılının ilkbahar aylarında Türkiye’de satışa sunulacak.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com