Connect with us

Genel

Sınıfının En Güçlüsü: Chevrolet Cruze Dizel

163 beygirlik motoru ve üstün performansı dikkat çeken Chevrolet Cruze Dizel otomobillerde sınırarı zorluyor. Tüm dünyada 1 milyondan fazla satarak şimdiden tarihe geçmiş modelin 163 Beygirlik motoru ile sınıfının en güçlüsü.

6 ileri manuel ve otomatik vites seçeneği
100 km’de 5.4 litre tüketimi ile gücünün yanı sıra yakıt ekonomisi sağlıyor.
Chevrolet Cruze, hem Hatchback, hem Sedan seçeneğinde, modern dış görünümü, geniş iç mekanıyla birleştirerek, çekici tasarımı, konforlu ve pratik kullanım alanları ile bir arada sunuyor.
Baz donanımından itibaren sekiz (8) hava yastığı ve Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) standart. EuroNCAP’ten rekor puanla 5 yıldızlı Chevrolet Cruze yüksek standart güvenlik özellikleri ve rekabetçi fiyatlarıyla mükemmel bir aile otomobili. 

Nisan 2009’dan itibaren dünya genelinde büyük bir satış başarısı yakalayan ve geçtiğimiz aylarda 1 milyonuncusu satılan Chevrolet Cruze şimdi de dizel modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor. İsteğe göre 6 ileri manuel ve otomatik vites seçeneği ile pazara sunulan Chevrolet Cruze163 beygirlik motoru ile de sınıfının en güçlü otomobili olma özelliğine de sahip. Chevrolet Cruze 100 km’de 5.4 litre tüketimi ile gücünün yanı sıra yakıt ekonomisi sağlıyor.

Autobest 2010 Ödülü’nün yanı sıra, Euro NCAP’ten 5 yıldız alarak güvenlikteki yetkinliğini kanıtlayan Chevrolet Cruze, sedan ve hatchback modelleriyle müşteriye sunuluyor. Chevrolet’nin global tasarım izlerini taşıyan Chevrolet Cruze, konforlu ve şık iç mekân tasarımı ile müşterilerin beğenisini kazanıyor. Chevrolet Cruze’da sekiz hava yastığı ve acil durumlarda ve zor yol koşullarında başarılı manevra yapılmasına yardımcı olan Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC), ABS fren sistemi ve Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD) standart olarak sunuluyor. Chevrolet Cruze’un süspansiyonu, fren ve direksiyon sistemleri, çeviklik ve sürüş konforu arasında çok uyumlu bir denge kurmaya olanak tanırken, sürücüye rafine bir sürüş deneyimi de sağlarken rekabetçi fiyatlarıyla da mükemmel bir aile otomobili olduğunu kanıtlıyor.

carturk@mail.com

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Elektrikli

Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de

Yeni Renault Kangoo ürün ailesi, Türkiye’deki ilk temsilcileri olan Yeni Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Kangoo Van ile satışa sunuluyor. Kendi sınıfında özel bir tasarıma sahip olan Renault Kangoo, E-Tech versiyonu ile elektrikli hale geliyor. Sahip olduğu 90 kW (120 hp) elektromotor ve 45 kWh batarya, Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’ye 285 km menzil (WLTP) sağlıyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, içten yanmalı versiyonunda sahip olduğu pratikliği, güvenli sürüş özelliklerini ve konforu elektrikli versiyonuna taşıyor. İç mekânında bulunan sürücü koltuğu, ergonomik yapısıyla sürüş konforunu destekliyor. Arka bölümde bulunan üç kişilik ikinci koltuk sırası, konforlu ve rahat bir yolculuk olanağı tanıyor. Kendi sınıfının en iyi değeri olan 850 litrelik bagaj hacmi, kızaklı ikinci koltuk sırasının çıkarılmasıyla 2.500 litreye kadar artırılabiliyor. Ayrıca Easy Life çekme tipi torpidosu da dahil edildiğinde iç mekânda 49 litreden fazla saklama alanı sunuyor. Iconic versiyonunda iç mekânı koyu fırçalanmış ahşap kaplama yeni ön konsol süslüyor.

Alet kullanmadan ayarlanan yenilikçi tavan barları sayesinde kullanıcı hiçbir zaman yer sıkıntısı yaşamıyor ve neredeyse her şeyi taşıyabiliyor. Önden bakıldığında yatay motor kaputu, çarpıcı dikey ön cephesi ve logonun arkasında şarj çıkışını barındıran ızgarası dikkat çekiyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin 8 adet bağımsız ve kolayca onarılabilen modülden oluşan son teknoloji lityum iyon bataryası, 45 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip. WLTP standartlarında 285 km’ye kadar ulaşan menziliyle kullanım maliyetlerini oldukça düşürüyor. Kangoo E-Tech %100 Elektrikli 3 yıl veya 100.000 km araç garantisine ek olarak 8 yıl veya 160.000 km batarya garantisine de sahip.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo Van, 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motorla birlikte atletik ve dinamik bir tarza sahip bu yenilikçi hafif ticari model; ileri teknolojiye ve yeniliklere sahip özel yapım bir otomobil arayan kurumsal filolara, serbest meslek sahibi profesyonellere ve ticari araç kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Kangoo Van, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile tercih edilebiliyor.
Yeni Renault Kangoo Van, L2 Equilibre versiyonuyla lansmana özel 915.000 TL’den başlayan fiyatı ve 200.000 TL, 12 Ay, %2,99 faizli kredi kampanyasıyla; Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van, 18 Nisan tarihinden itibaren kullanıcıları ile buluşmak ve yollara çıkmak için hazır olacak.

Continue Reading

Elektrikli

Klasik Defender elektrikle yeniden hayat buluyor

İngiltere’deki mühendislik firması Bedeo, tekerlek içi motora sahip ve orijinalinden biraz daha ağır Land Rover Defender 110’un elektrikli dönüşümünü başlattı. Bedeo Mühendislik firmasının, Protean Electric ile gerçekleştirdiği projede her tekerde 80 bg güç 479 lb tork üreten tekerlek içi motorlar kullanıyor. Bu sayede 8 yıl süren proje aşamasında elektrikli motorlar, Avrupa çapında 37 milyon milden fazla yol yapılarak test edildi.

Araçta, yaklaşık 250 km menzil sunan 75kWh’lik bir batarya 22kW’lık bir şarj cihazıyla beş saat içinde doldurulabiliyor. İsteğe bağlı olarak 50kW’lık hızlı şarj cihazı da mevcut ve 90 dakikada şarj edilebiliyor.

Bedeo CEO’su Osman Boyner, “Yeniden Doğan Elektrik İkonları programımız aracılığıyla, orijinal otomobilin boş ağırlığını, çekiciliğini ve sürüş dinamiklerini korurken, kolay bakım sağlamayı ve elektrifikasyonun avantajlarını sunmaya kararlıyız. İkonik Defender’ın başarılı bir şekilde dönüştürülmesi, tescilli teknolojilerimizin çok yönlülüğünü sergiliyor ve tekerlek içi motorun kilidinin bu şekilde açılması, gelecek için yeni bir yol oluşturacak” şeklinde konuştu.

Bedeo fiyatlandırma konusunda yorum yapmaktan kaçındı, ancak maliyetin motorlar için gereken 25.000 Sterlin’in yanı sıra ısmarlama tasarıma sahip bir Defender’ın fiyatını da içereceği göz önüne alındığında, bu rakamın 100.000 Sterlin civarında olması muhtemel.

 

 

Continue Reading

Genel

Nissan Qashqai, Avrupa’da yenilendi

Nissan Qashqai ile öncülük ettiği crossover segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Segmentinde çıtayı daha da yukarı taşımayı hedefleyen Qashqai önemli ileri teknoloji yeniliklerin yanı sıra son derece çekici dış görünüşe ve daha prestijli bir iç ambiyansa kavuştu. Yenilenen Qashqai’nin Avrupa dijital lansmanı 17 Nisan’da gerçekleştirildi.

Dış tasarımda yapılan cesur değişikliklerden kapsamlı güncellemelere kadar Qashqai’de yapılan tüm yeniliklerin arkasındaki felsefe, tüketicilerin Qashqai’de sevdiği şeylerin özünü korumak, güçlü yönlerini geliştirmek ve daha da sezgisel ve kullanışlı teknolojiyi tüketcilerle buluşturmak olacak.

Daha cesur, ayırt edici ve sportif bir görünüm
Yeni Qashqai, yenilenen tasarımı sayesinde keskin ve modern bir dinamizm yayıyor. Qashqai’nin renk yelpazaesine üç yeni renk daha eklendi. Belirli ışık koşullarında parıltı veren daha temiz, saf bir renk tonuna sahip İnci Beyazı, Qashqai’nin görsel geometrisinin tanımını keskinleştirme etkisine sahip ve daha zengin bir siyah renk tonuna sahip İnci Siyahı ile ışık koşullarına bağlı olarak koyu mavi ile metalik deniz mavisi arasında bir yerde duruyor gibi görünen, göz alıcı Derin Okyanus rengi.

Yeni N-Design versiyonu
Qashqai serisine yeni eklenen bir yeni version da N-Design versiyonu. Kendi versiyonlarının özellikle cesur olmasını isteyen Qashqai müşterilerine hitap etmek üzere tasarlanan bu yeni version, benzersiz estetik dokunuşlar içeriyor.

Yüksek dokunsal iç kalite
Yenilenen Qashqai’nin dış tasarımını gören potansiyel veya mevcut müşterilerin dokunsal kalitesi oldukça ileri bir seviyeye taşınmış iç mekana girdiklerinde bu merakları yerini hayranlığa bırakacak.
Qashqai’nin yenilenen üst versiyonları için gösterge panelinde, kapı eklerinde, kapı kol dayamalarında, orta saklama konsolu kapağında ve hatta dizliklerde bile araç içi ambisyansı yükseltmek için yeni bir Alcantara® uygulaması olacak.

İleri teknoloji öğeleri
Otomotiv dünyasındaki dijital ilerlemeyle senkronize olarak kendini güncelleyen yeni Qashqai, sahip olduğu ileri teknolojileri ile günlük sürüş deneyimini artık daha sezgisel ve güven verici hale getiriyor.

Güncellenmiş gelişmiş sürücü destek sistemleri
Qashqai’nin yeni sürücü destek sistemleri paketi, gelişmiş dikkat ve müdahale sağlamak üzere önemli ölçüde yükseltilerek maksimum sürüş konforu güvenliği sağlıyor.
Yenilenen Qashqai ilk jenerasyonunu lanse edildiği 2007 yılından bu yana 1,3 milyondan fazla üretildi. 3. Nesli ise Avrupa’da 350 bin adetten fazla satan Qashqai, İngiltere’de bulunan Sunderland Fabrikası’nda üretilmeye devam edecek.

Continue Reading

Genel

Yeni Tiguan: Üst düzey teknoloji, üst düzey sürüş deneyimi

Pazara sunulduğu 2007’den bu yana 7.6 milyonun üzerindeki satış adediyle, 2018’den günümüze kadar Volkswagen’in dünyada en çok satan modeli olan Tiguan, üçüncü nesli ile artık daha premium, daha teknolojik… İleri teknolojileri, mükemmele yakın aerodinamik tasarımı ve verimliliğiyle dikkat çeken Yeni Tiguan, 15 Nisan tarihi itibariyle Volkswagen showroomlarında yerini aldı.
Türkiye’de 1.5 eTSI 150 PS DSG hafif hibrit turbo benzinli ve 2.0 TDI SCR 193 PS 4M DSG turbo dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan Yeni Tiguan, 2.035.000 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla satın alınabilecek.

En verimli Tiguan
Aerodinamideki önemli geliştirmeler ve gelişmiş güç-aktarma sistemleri sayesinde Yeni Tiguan, orta sınıfın en verimli SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Yeni Tiguan’ın aerodinamik tasarımı sayesinde, hava sürtünme katsayısı 0,33’ten 0,28’e düşürülüyor ve verimlilik artırılıyor.

Yeni Tiguan eTSI teknolojisiyle hiç olmadığı kadar verimli… 48 Volt hafif hibrit sistem (eTSI), Golf’ten ve Yeni Passat’tan sonra Yeni Tiguan’da da karşımıza çıkıyor ve 1.5 litre hacmindeki motor 150 PS güç üretiyor. eTSI teknolojisi sayesinde kinetik enerji elektrik enerjisine dönüştürülmekte ve ön yolcu koltuğunun altında bulunan Li-ion batarya şarj edilmektedir. Güç aktarma organlarının kalbini oluşturan 1.5 eTSI EVO2 motor, Gelişmiş Aktif Silindir Yönetimi (ACTplus) ile donatılmıştır. ACTplus ile, dört silindirden ikisi motorun çalışma gereksinimine göre mümkün olduğunca sık olarak kapatılır. İlk 1.5 TSI ACT nesline kıyasla, silindirlerin açılıp kapanma süresi ve sarsıntısı, mükemmeli garanti edecek şekilde iyileştirilmiştir.

48 V mimari ile tasarlanan eTSI teknolojisi, kompakt bir batarya ile elektrik motorun çalışmasını sağlıyor. Hafif hibrit teknolojisinin bulunmadığı 12 V elektrik mimarisinde tasarlanan araçlarla karşılaştırıldığında, 48 V mimari, frenleme sırasında önemli ölçüde daha fazla enerjinin geri kazanılmasını sağlıyor. 48 V lityum iyon bataryada depolanan enerji, kayışlı marş jeneratörünü çalıştırmak ve DC/DC dönüştürücü aracılığıyla aracın 12V elektrik sisteminin desteklenmesi için kullanılıyor. Su soğutmalı kayışlı marş jeneratörü, alternatör ve marş görevini üstleniyor. Ayrıca sıfırdan kalkış esnasında ve anlık ekstra güce ihtiyaç duyulan zamanlarda, herhangi bir gecikme olmadan 14 kW güç ve 56 Nm ekstra tork desteği sunan kompakt bir elektrik motoru olarak da çalışıyor. Hafif hibrit teknolojine sahip eTSI sistemi, sürücü ayağını gaz pedalından kaldırdığında benzinli motorun tamamen kapatılmasını mümkün kılarak mekanik sürtünmeyi azaltıyor. Sonuç olarak, 0.5 litre/100 km’ye varan daha az yakıt tüketimi sağlanabiliyor.

Ferahlayan iç hacim
Yeni Tiguan önceki nesline kıyasla 30 mm daha uzun (4.539 mm) ve tavan rayları hariç 4 mm (1.639 mm) daha yüksek. Yeni SUV modelin bagaj hacmi, 37 litre artışla 652 litreye ulaşıyor. Koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1.650 litreye çıkıyor. Aynı zamanda, arka koltuklar ileri-geri hareket ettirilebiliyor ve sırtlığın da eğim ayarı bulunuyor. Baş mesafesi ise, önde 9 mm (1.058 mm) ve arkada 10 mm (1.022 mm) artarak, iç mekanda daha ferah bir his sunuyor.

İlerici Teknolojiler
MQB evo platformu sayesinde Touareg teknolojilerinin birçoğu Yeni Tiguan’a taşınıyor: Touareg ile aynı interaktif far sistemini paylaşan Yeni Tiguan, dünyanın en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan ve opsiyonel olarak sunulan IQ.LIGHT HD Matrix farlarla daha premium bir görünüme sahip. 38.000’den fazla yüksek çözünürlüklü mikro LED pikselden oluşan matrix farlar yolu her zamankinden daha iyi aydınlattığı için sürücü ve yolculara en üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlıyor. Tek bir farda 19.200 LED bulunan bu teknoloji, farklı aydınlatma fonksiyonlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor ve bağımsız olarak kontrol edilebiliyor.

IQ.LIGHT – HD Matrix farlar, Tiguan’ın şeridine adeta bir ışık halısı yansıtıyor: Şerit Aydınlatması “Lane Light”. Bu özellik, halı şeklinde parlak bir aydınlatmanın, şeridi tam olarak takip etmesi sayesinde gece sürüşünü daha konforlu hale getiriyor. Sürücü yol çalışmalarında ve dar kesitli yollarda yönlendirme ışığı “Orientation Light” fonksiyonuyla da destekleniyor. Göz kamaştırmayan sürekli uzun far, yeni farların bir diğer avantajı. Karşıdan gelen veya önde seyreden araçlar, ayrı ayrı kontrol edilebilen 38.400 LED sayesinde eskisinden çok daha hassas bir şekilde maskelenebiliyor. Yolun ve Tiguan’ın önündeki alanın daha iyi aydınlatılmasıyla geceleri konfor ve güvenlik önemli ölçüde arttırılıyor. Ayrıca Tiguan’ın yeni far ünitesinde karşılama ve uğurlama aydınlatmaları içerisinde 3 farklı animasyon modu bulunuyor ve sürücü bunlar arasından seçim yapabiliyor.

DCC Pro: “Uçan halı” hissi
Opsiyonel olarak sunulan çift valfli adaptif süspansiyon sistemine sahip “DCC Pro”, Yeni Tiguan’ın geliştirilen özellikleri arasında. Volkswagen, “DCC Pro” teknolojisi ile konforu ve çevikliği bir araya getiriyor. Elektronik aktif süspansiyon kontrolü, sürekli olarak yol koşullarına ve sürüş durumuna tepki vermek için; direksiyon, frenleme ve ivmelenme gibi parametreleri dikkate alıyor. Her tekerlek için ideal sönümleme tek tek hesaplanıyor ve milisaniyeler içinde amortisörler tarafından ideal hidrolik basıncı ayarlanıyor. Sürücü, “DCC Pro” sistemini çok konforludan, çok sportife kadar geniş bir yelpazede kişiselleştirme seçeneğine sahip. Sürüş dinamikleri, bütün sistemleri kontrol eden ve uyum içinde çalışmasını sağlayan Sürüş Dinamikleri Yöneticisi “Vehicle Dynamics Manager” üzerinden koordine ediliyor. Sistem, tekerleğe özel fren müdahaleleri ve amortisör sertliğinin tekerleğe göre ayarlanması gibi işlevlerle daha dengeli, stabil ve çevik yol tutuş sağlıyor. Bu özelliklerin etkileşimi sayesinde sürücü, son derece keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabiliyor. En kötü yol yüzeylerinde bile güvenlik hissi maksimuma çıkıyor ve titreşimler azaltılıyor.

Eski adaptif şasi kontrol sistemi “DCC”de bulunan tek valfli amortisörlerin aksine, yeni Geliştirilmiş Adaptif Şasi Kontrol Sistemi “DCC Pro”daki amortisörler iki valfe sahip. Bu sistem ayrı basınç ve sönümleme kontrolü için uyarlanmış bir kontrol algoritması ile çalışıyor. İki valfli amortisörler, sönme ve sıkıştırma aşamalarını daha hassas kontrol ederken; aynı zamanda daha iyi ve sessiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Volüm segmentte ilk kez Yeni Tiguan ve Yeni Passat ile çift valfli süspansiyon teknolojisi sunulmaya başlanıyor ve bu premium teknolojiyle Tiguan, lüks segmentin sunduğu sürüş deneyimi ve konfor seviyesine ulaşıyor.

Masaj ve havalandırma işleviyle yeni ergoActive koltuklar
Yüksek kaliteli iç yüzeyler, yeni geliştirilen koltuklar ve etkili ses yalıtımı sayesinde kalite hissi ve konfor yeni bir seviyeye ulaşıyor. Elegance ve R-Line versiyonları, sırtlıkta pnömatik 3 odacıklı basınç noktasıyla masaj işlevi, pnömatik dört yönlü bel desteği ve koltuk ısıtması da dahil olmak üzere standart olarak “Sports Comfort” koltuklarla donatılıyor. Sürücü tarafında ise ergonomik açıdan gelişmiş ergoActive koltuk yer alıyor. Sürücü ve ön yolcu için ergoActive Plus koltuklar her iki model için de Varenna deri paketi kapsamında opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyonel koltuklar, elektrik ayarlı ve 10 odacıklı basınç noktasıyla programlanabilir masaj özelliği, hafıza özelliği ve ayarlanabilir baldır desteğine sahipler. Ayrıca ergoActive Plus koltuklarda bağımsız olarak ısıtılan koltuk minderi ve havalandırma işlevi de bulunuyor. Koltuk ısıtma ve koltuk havalandırma işlevleri dış hava sıcaklığına bağlı olarak otomatik etkinleştirilebiliyor.

Yeni vites kontrol kumandası ve 12,9 inç bilgi eğlence sistemi
Tiguan’ın üçüncü nesli, yepyeni bir kabin mimarisiyle sürücü ve yolcularını karşılıyor. Yeni Tiguan, MQB Evo platformu sayesinde “shift by wire” teknolojisini şık bir vites kontrol kumandası ile birleştiriyor. DSG vites komutları, direksiyon arkasına yerleştirilen bir vites kontrol kumandası aracılığıyla gerçekleştiriliyor. DSG vites seçicinin direksiyon arkasına yerleştirilmesi sayesinde orta konsol daha fazla saklama alanı sunuyor. Sezgisel kullanım prensibi ile; kol ileri doğru çevrilerek Drive “D”, geriye doğru çevrilerek Rear “R” konumuna alınabiliyor. Park “P” konumu ise, direksiyon kontrol kumandasının yan tarafındaki butona basılarak etkinleştiriliyor.

Modüler Bilgi-Eğlence sistemi en yeni nesil MIB4 yazılım tabanında geliştirildi. Tüm donanımlarda standart sunulan 12,9 inç boyutundaki yeni sistemde grafik tasarımı, tepki süresi ve ekran çözünürlüğü iyileştirilerek; sezgisel kullanım kolaylığı sunuluyor. Alt kısımdaki aydınlatmalı ve “touch slider” özellikli dokunmatik panel sayesinde, ses ve sıcaklık kolayca ayarlanabiliyor. Aynı zamanda çift parmak ile çift dokunuş hareketi yapılarak koltuk ısıtma aktif edilebiliyor.
Ana ekran tasarımı, artık farklı uygulamaları aynı anda görüntülemeye ve kullanabilmeye olanak sağlıyor. Kişiselleştirilebilir kutucuk yerleşimi sayesinde, dilediğiniz uygulamanın ön izleme ve kısayol görüntüsü ana ekrana taşınabiliyor.

Araca entegre LCD ekrana sahip çok fonksiyonlu sürüş deneyimi kumandası “Driving Experience Control” Tiguan’ın öne çıkan yenilikleri arasında bulunuyor. Bu kumanda üzerinde bulunan LCD ekran sayesinde hem kapasitif olarak hem de çevrilebilir düğme ile sürüş modları, ses modları, ambiyans aydınlatma modları arasında geçiş yapılıyor. Bu da sürücünün daha eğlenceli ve kolay bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Motorlar
Yeni Tiguan, 1.5 eTSI 150 PS ve 2.0 TDI SCR 193 PS motor seçeneklerine eşlik eden 7 ileri Çift Kavramalı Şanzıman “DSG” ile pazara sunulmaktadır. 2.0 turbo beslemeli dizel motorda 4MOTION dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunulurken; 1.5 eTSI motor, standart olarak hafif hibrit teknolojisi ile gelmektedir. 2.0 turbo beslemeli dizel motor sayesinde, Yeni Tiguan 0’dan 100 km/s hıza 7,7 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca 2,3 tona kadar maksimum çekme kapasitesine sahip.

Zengin Donanım Seçenekleri
Yeni Tiguan Life, Elegance ve R-Line donanım seviyeleriyle müşterilerle buluşuyor. Tiguan tüm donanım seviyelerinde, arka planda yenilenmiş bir yazılıma sahip yeni nesil 12.9” bilgi ve eğlence sistemi ve 10.25’’ dijital gösterge paneli “Digital Cockpit Pro” ile sunuluyor. Volkswagen’in IQ.DRIVE sürüş destek sistemleri kapsamında geliştirilen; şerit takip asistanı “Lane Assist”, yaya ve araç algılama özelliklerine sahip acil durum frenleme sistemi “Front Assist”, dinamik trafik işareti algılama sistemi “Dynamic Road Sign Display”, gelişmiş dikkat ve yorgunluk algılama sistemi “Driver Attention Monitor”, Yeni Tiguan’ın tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.

Life donanım seviyesinde; 17 inç alüminyum alaşım jantlar yer alıyor. Ayrıca bu donanım seviyesinde, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ve geri görüş kamerası, akıllı park asistanı “Park Assist Plus”, sürüş profil seçimi “Driving Profile Selection”, sürüş deneyim kumandası “Driving Experience Control”, 10 renkli ambiyans aydınlatması öne çıkan özellikler arasında.

Elegance donanım seviyesinde; alüminyum alaşım jantlar 18 inçe yükseliyor. Tiguan LED Plus farlar, uzun far asistanı, 3 boyut görünümlü LED Stop lambalarına sahip. Ön kısımda Volkswagen logosuna doğru uzanan yatay LED ışık şeridi Elegance donanım seviyesinden itibaren araca daha göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Bu donanımdan itibaren standart olarak sunulan panoramik cam tavan ile aracın yaşam alanı daha ferah bir hale geliyor. Masaj özelliğine sahip “ArtVelours Eco” mikrofiber döşemeli ErgoActive ön koltuklar bu donanımda standart sunulurken yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” ve acil durum asistanı “Emergency Assist” ile şerit değiştirme asistanı “Side Assist” ve arka trafik asistanı “Rear Traffic Assist” standart sürüş asistan sistemlerine ekleniyor.

R-Line donanım seviyesinde ise; içeride “R” logolu deri direksiyon, R-Line özel tasarım spor koltukları, alüminyum pedallar ve siyah tavan döşemesi; dışarıda ise “R-Line” özel tasarım ön ve arka tamponlar, 19 inçlik Coventry jantlar, ön radyatör ızgarası ve yan aynaların altındaki R logosu öne çıkıyor.

Tiguan’ın Elegance ve R-Line donanımlarında geliştirilmiş sürüş asistan sistemleri standart olarak sunuluyor. Bunlar arasında;

  • Yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” ve acil durum asistanı “Emergency Assist”
  • Adaptif hız sabitleyicisi “ACC”
  • Ön bölge asistanı “Front Assist”
  • Şerit değiştirme asistanı “Side Assist” ve arka bölge yaya tanıma asistanı
  • Şerit takip asistanı “Lane Assist”
  •  Akıllı park asistanı “Park Assist Plus”
  • Proaktif yolcu koruma teknolojileri bulunuyor.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com