Connect with us

Genel

New York Otomobil Fuarı Başladı

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından New York Uluslararası Otomobil Fuarı başladı.
Bu yıl 112’ncisi düzenlenen fuarda yaklaşık 1000 yeni araç yer alıyor.
Fuarda en ilgi çekecek otomobil ise uçan otomobil olacak gibi görünüyor, uçan otomobil Massachusetts eyaletinin trafik plakası ile podyumda yer aldı.
Fuardaki bir diğer önemli konu da elektrikli otomobil modellerinin artmış olması. Ekonomik ve mini araçların yanı sıra lüks sınıfa ait modeller de fuarda ilgi görüyor.
Dünyadaki 42 önemli otomobil üreticisi fuarda önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak modellerini sergiliyor. New York Uluslararası Otomobil Fuarı 6 Nisan ile 15 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
 carturk@gmail.com

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Yenilenen Yenilenen Skoda Kodiaq Dengeleri Değiştiriyor

2016’da tanıtılan ve D SUV segmentinin lider modellerinden biri olan Kodiaq, ikinci nesliyle iddiasını daha da ileriye taşıyor. Yeni nesil Kodiaq, güçlü  görünümü, yenilikçi özellikleri ve daha geniş yaşam alanıyla dikkat çekiyor. 2024’ün ikinci yarısı itibariyle Türkiye pazarında da satışa sunulması planlanan Kodiaq, markanın yeni “Modern Solid” tasarım dilinin ilk unsurlarını da içeriyor. Gelişmiş teknolojiler ve geniş motor seçenekleri sayesinde her müşteri kitlesine hitap edecek versiyonlar sunacak Kodiaq modelinde, yüksek verimliliğe sahip güç üniteleri yer alacak.

Skoda, markanın SUV atağını başlatan Kodiaq’ı 2016 yılında ilk kez sergilemişti ve o günden bu yana dünya çapında 60 ülkede 841 bin 900 adet Kodiaq satışı gerçekleştirdi. Kodiaq ürün gamı, 40’ın üzerinde uluslararası ödül kazanarak başarısını kanıtladı. Türkiye’de de kısa zamanda büyük beğeni toplayan ve D SUV segmentinin en çok tercih edilen modellerden biri olan Kodiaq, 2017’den bu yana ülkemizde yaklaşık 15.000 adetlik satış elde etti.

“Skoda, yenilenen modelleriyle daha iddialı geliyor” Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Kodiaq test sürüşü etkinliğinde yaptığı açıklamada “2017 yılında satışa sunmuş olduğumuz Skoda Kodiaq, ikinci nesliyle Ağustos ayından itibaren Türkiye’de yollara çıkacak.
Satışa sunulduğu günden beri Türkiye binek otomobil pazarında yaklaşık 15.000 adede yakın Skoda Kodiaq’ı müşterilerimizle buluşturduk. İkinci jenerasyon Kodiaq ise barındırdığı yeni nesil dijital teknolojiler ve aynı zamanda verimliliği artırılan motor çeşitleri ve iyileştirilen aerodinamikliği sayesinde iddiasını yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni Skoda Kodiaq’ın 2024 için satışta olacağı 5 aylık dönem göz önüne alındığında 2 bin adet üzeri satışı ön görüyoruz” diye konuştu.

“Bu yıl hedefimiz 45 bin adet” Başar, 2024 yılı için Skoda hedeflerini de şu şekilde açıkladı; “Skoda markası olarak çok geniş ürün gamıyla çok farklı müşteri kitlesine ve ihtiyaçlara yanıt verecek modellere sahibiz. Bu yıl daha da gençleşen, daha fazla teknoloji ve çeşitlilik sunan ürün gamımızla iddiamızı daha da artırmış olacağız. Özellikle 2024’ün bundan sonraki sürecinde, sürekli olarak yeni modellerimizle Skoda isminden sıkça söz ettireceğiz. Bu yıl ürün atağımıza Mart ayında yenilenen Scala ve Kamiq modelleriyle başladık. Haziran ayında ise yeni nesil Superb showroomlarda olacak ve hemen ardından Temmuz ayında en çok tercih edilen modellerimizden Octavia’yı sunmaya başlayacağız. Sınıfında önemli bir referans model olan Skoda Kodiaq ve sözünü ettiğimiz modellerin getireceği katkılarla birlikte 45 bin adetlik bir satış performansı ortaya koymayı hedefliyoruz.”

“Elektrikli araçlarda hizmet farkımızı ortaya koyacağız”
Skoda’nın elektrikli araç vizyonuna da değinen Başar, “2024 yılında Türkiye pazarına sunacağımız Enyaq modelimiz ile elektrikli araç atağımızı başlatmak istiyoruz. Gerek bayi altyapısı gerekse eğitimli teknisyen ihtiyacını karşıladıktan sonra elektrikli araç tercih eden tüm kullanıcılara tam bir ekosistem içerisinde e-mobilite çözüm ortağı olarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Mobil şarj hizmeti de bu sistem içerisinde yer alacak ayrıcalıklarımızdan en önemlisi olacak. Markası modeli ne olursa olsun her elektrikli araca mobil şarj ekiplerimiz ile bulundukları yerde hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Güçlü ve sağlam görünüm
İkinci nesil Kodiaq, büyük bir beğeniye sahip SUV modelinin duygusal tasarım dilini daha ileriye taşıdı. Köşeli çamurluklar, TOP LED Matrix farlar, ön panjur ile bütünleşen yatay ışık şeritleri, yeni Kodiaq’ın ilk bakışta farklı olduğunu vurguluyor. Yeni Kodiaq’ın arka tasarımında ise daha geniş bir C şekli yer alıyor ve ışıklandırma grubu kristal unsurlarla keskin bir tasarımla bütünleşiyor.

Bununla birlikte uzunluğun 61 mm ve aks aralığının 3 mm artırılmasıyla birlikte Kodiaq, içeride daha fazla yaşam alanı sunuyor. Yeni nesil Kodiaq’ın uzunluğu 4.758 mm, yüksekliği 1.657 mm ve genişliği 1.864 mm oldu. Önceki nesle göre 75 litre artan bagaj hacmi ise 910 litreye çıktı ve segmentinin lideri olarak dikkat çekiyor. Yeni Kodiaq şık tasarımının yanı sıra 0.282 cd rüzgar direnci kat sayısıyla da daha aerodinamik bir model haline geldi.

Sürdürülebilir ve teknolojik kabin
Tamamen yenilenen bir kabine sahip olan yeni Kodiaq, hayatı kolaylaştıran teknolojilerle donatıldı. Serbest duran bilgi-eğlence sistemi 13 inç büyüklükte tercih edilebilecek. Bununla birlikte merkezi dokunmatik ekranın altında yeni Skoda Akıllı Düğme kontrolleri yer alacak. Bu özellik sayesinde aracın sayısız özelliğine kolayca erişim sağlanabilecek. Üçlü döner düğme tasarımına sahip bu düğmeler, yüksek dokunsal kalitenin yanı sıra sezgisel bir kullanım da sağlıyor.

Basılabilen ve aynı zamanda çevrilebilen bu akıllı düğmelerin her biri, çeşitli araç fonksiyonlarına kolay erişim sağlıyor. Bu düğmelerden, sıcaklık, koltuk ısıtma/soğutma, fan hızı, havalandırma yönü, ses ayarları, sürüş modları veya harita yaklaştırma/uzaklaştırma gibi özellikler yönetilebiliyor.

Ön cama yansiyan göstergelere sahip olacak Kodiaq, aynı zamanda 10 inç Sanal Kokpit’le tercih edilebilecek. Daha şık ve zarif hale getirilen kabinde, vites kolu direksiyon kolonuna taşınarak yaşam alanı daha fazla pratiklik sunuyor. Kodiaq’ın iç mekanı sürdürülebilirliğe de odaklandı. Koltuk döşemelerinde, kabindeki ve bagaj bölmesindeki halıların yanı sıra tavanda kullanılan tüm kumaşlar yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden veya Design Selection Lounge versiyonunda geri dönüştürülmüş ipliklerin yüzde 40 doğal yün kombinasyonundan yapıldı.

Bununla birlikte iki ikonik Simply Clever akılcı çözüm detayı olan şemsiye ve buz kazıyıcı da sürdürülebilir malzemelerden üretildi. Yeni Simply Clever özellikleri olarak orta konsolda gizlenebilen saklama bölmesi ve kayar arka koltukların önündeki merkezi tünelde saklama gözü bulunuyor. İkinci nesil Kodiaq’ta da kapı kenarı koruma özelliğine yer verildi.

Çok yönlü motor seçenekleri
Yeni Kodiaq, farklı motor seçenekleriyle hem yüksek performans hem de verimlilik sunuyor. Hafif hibrit teknolojisine sahip 1.5 TSI 150 PS mHEV ve 2.0 TDI 193 PS dizel motorlar ile RS versiyonunda 265 PS gücünde 2.0 litre TSI benzinli motoru içerir. Hem dizel hem de benzinli 2.0 litre motorlar 4×4 çekiş seçeneği ve bütün versiyonlar DSG otomatik şanzımanla sunuluyor. Hafif hibrit motor seçeneği, performansı önemli ölçüde artırırken yakıt tüketimini de %10’a kadar azaltıyor.

Yeni Skoda Kodiaq, çok sayıda yeni asistan sistemiyle donatıldı. Özellikleri arasında kavşaklarda kazaları önlemeye yardımcı olan Dönüş Asistanı’ndan Çarpışma Önleme Asistanı, Otomatik Acil Durum Frenleme Özelliği ve akıllı telefon uygulaması yoluyla aracı park etmeye yarayan Uzaktan Park Asistanı gibi sistemler yer alıyor. Dokuz hava yastığı ile donatılabilen yeni Kodiaq, yolcuların her zaman maksimum oranda korunmasını sağlıyor. İkinci nesil Kodiaq’taki yeni asistan sistemleri, sürücü ve yolcuların güvenliğini ve konforunu artırıyor. Güvenli Çıkış Asistanı ise, arkadan gelen araç ve bisikleti gibi 35 metreye ve 120 derecelik açıya kadar nesneleri algılayarak kapının açılmasıyla yaşanabilecek kazaları sesli ve görsel uyarı vererek önlemeye yardımcı oluyor.

Continue Reading

Elektrikli

Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de

Yeni Renault Kangoo ürün ailesi, Türkiye’deki ilk temsilcileri olan Yeni Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Kangoo Van ile satışa sunuluyor. Kendi sınıfında özel bir tasarıma sahip olan Renault Kangoo, E-Tech versiyonu ile elektrikli hale geliyor. Sahip olduğu 90 kW (120 hp) elektromotor ve 45 kWh batarya, Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’ye 285 km menzil (WLTP) sağlıyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, içten yanmalı versiyonunda sahip olduğu pratikliği, güvenli sürüş özelliklerini ve konforu elektrikli versiyonuna taşıyor. İç mekânında bulunan sürücü koltuğu, ergonomik yapısıyla sürüş konforunu destekliyor. Arka bölümde bulunan üç kişilik ikinci koltuk sırası, konforlu ve rahat bir yolculuk olanağı tanıyor. Kendi sınıfının en iyi değeri olan 850 litrelik bagaj hacmi, kızaklı ikinci koltuk sırasının çıkarılmasıyla 2.500 litreye kadar artırılabiliyor. Ayrıca Easy Life çekme tipi torpidosu da dahil edildiğinde iç mekânda 49 litreden fazla saklama alanı sunuyor. Iconic versiyonunda iç mekânı koyu fırçalanmış ahşap kaplama yeni ön konsol süslüyor.

Alet kullanmadan ayarlanan yenilikçi tavan barları sayesinde kullanıcı hiçbir zaman yer sıkıntısı yaşamıyor ve neredeyse her şeyi taşıyabiliyor. Önden bakıldığında yatay motor kaputu, çarpıcı dikey ön cephesi ve logonun arkasında şarj çıkışını barındıran ızgarası dikkat çekiyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin 8 adet bağımsız ve kolayca onarılabilen modülden oluşan son teknoloji lityum iyon bataryası, 45 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip. WLTP standartlarında 285 km’ye kadar ulaşan menziliyle kullanım maliyetlerini oldukça düşürüyor. Kangoo E-Tech %100 Elektrikli 3 yıl veya 100.000 km araç garantisine ek olarak 8 yıl veya 160.000 km batarya garantisine de sahip.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo Van, 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motorla birlikte atletik ve dinamik bir tarza sahip bu yenilikçi hafif ticari model; ileri teknolojiye ve yeniliklere sahip özel yapım bir otomobil arayan kurumsal filolara, serbest meslek sahibi profesyonellere ve ticari araç kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Kangoo Van, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile tercih edilebiliyor.
Yeni Renault Kangoo Van, L2 Equilibre versiyonuyla lansmana özel 915.000 TL’den başlayan fiyatı ve 200.000 TL, 12 Ay, %2,99 faizli kredi kampanyasıyla; Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van, 18 Nisan tarihinden itibaren kullanıcıları ile buluşmak ve yollara çıkmak için hazır olacak.

Continue Reading

Elektrikli

Klasik Defender elektrikle yeniden hayat buluyor

İngiltere’deki mühendislik firması Bedeo, tekerlek içi motora sahip ve orijinalinden biraz daha ağır Land Rover Defender 110’un elektrikli dönüşümünü başlattı. Bedeo Mühendislik firmasının, Protean Electric ile gerçekleştirdiği projede her tekerde 80 bg güç 479 lb tork üreten tekerlek içi motorlar kullanıyor. Bu sayede 8 yıl süren proje aşamasında elektrikli motorlar, Avrupa çapında 37 milyon milden fazla yol yapılarak test edildi.

Araçta, yaklaşık 250 km menzil sunan 75kWh’lik bir batarya 22kW’lık bir şarj cihazıyla beş saat içinde doldurulabiliyor. İsteğe bağlı olarak 50kW’lık hızlı şarj cihazı da mevcut ve 90 dakikada şarj edilebiliyor.

Bedeo CEO’su Osman Boyner, “Yeniden Doğan Elektrik İkonları programımız aracılığıyla, orijinal otomobilin boş ağırlığını, çekiciliğini ve sürüş dinamiklerini korurken, kolay bakım sağlamayı ve elektrifikasyonun avantajlarını sunmaya kararlıyız. İkonik Defender’ın başarılı bir şekilde dönüştürülmesi, tescilli teknolojilerimizin çok yönlülüğünü sergiliyor ve tekerlek içi motorun kilidinin bu şekilde açılması, gelecek için yeni bir yol oluşturacak” şeklinde konuştu.

Bedeo fiyatlandırma konusunda yorum yapmaktan kaçındı, ancak maliyetin motorlar için gereken 25.000 Sterlin’in yanı sıra ısmarlama tasarıma sahip bir Defender’ın fiyatını da içereceği göz önüne alındığında, bu rakamın 100.000 Sterlin civarında olması muhtemel.

 

 

Continue Reading

Genel

Nissan Qashqai, Avrupa’da yenilendi

Nissan Qashqai ile öncülük ettiği crossover segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Segmentinde çıtayı daha da yukarı taşımayı hedefleyen Qashqai önemli ileri teknoloji yeniliklerin yanı sıra son derece çekici dış görünüşe ve daha prestijli bir iç ambiyansa kavuştu. Yenilenen Qashqai’nin Avrupa dijital lansmanı 17 Nisan’da gerçekleştirildi.

Dış tasarımda yapılan cesur değişikliklerden kapsamlı güncellemelere kadar Qashqai’de yapılan tüm yeniliklerin arkasındaki felsefe, tüketicilerin Qashqai’de sevdiği şeylerin özünü korumak, güçlü yönlerini geliştirmek ve daha da sezgisel ve kullanışlı teknolojiyi tüketcilerle buluşturmak olacak.

Daha cesur, ayırt edici ve sportif bir görünüm
Yeni Qashqai, yenilenen tasarımı sayesinde keskin ve modern bir dinamizm yayıyor. Qashqai’nin renk yelpazaesine üç yeni renk daha eklendi. Belirli ışık koşullarında parıltı veren daha temiz, saf bir renk tonuna sahip İnci Beyazı, Qashqai’nin görsel geometrisinin tanımını keskinleştirme etkisine sahip ve daha zengin bir siyah renk tonuna sahip İnci Siyahı ile ışık koşullarına bağlı olarak koyu mavi ile metalik deniz mavisi arasında bir yerde duruyor gibi görünen, göz alıcı Derin Okyanus rengi.

Yeni N-Design versiyonu
Qashqai serisine yeni eklenen bir yeni version da N-Design versiyonu. Kendi versiyonlarının özellikle cesur olmasını isteyen Qashqai müşterilerine hitap etmek üzere tasarlanan bu yeni version, benzersiz estetik dokunuşlar içeriyor.

Yüksek dokunsal iç kalite
Yenilenen Qashqai’nin dış tasarımını gören potansiyel veya mevcut müşterilerin dokunsal kalitesi oldukça ileri bir seviyeye taşınmış iç mekana girdiklerinde bu merakları yerini hayranlığa bırakacak.
Qashqai’nin yenilenen üst versiyonları için gösterge panelinde, kapı eklerinde, kapı kol dayamalarında, orta saklama konsolu kapağında ve hatta dizliklerde bile araç içi ambisyansı yükseltmek için yeni bir Alcantara® uygulaması olacak.

İleri teknoloji öğeleri
Otomotiv dünyasındaki dijital ilerlemeyle senkronize olarak kendini güncelleyen yeni Qashqai, sahip olduğu ileri teknolojileri ile günlük sürüş deneyimini artık daha sezgisel ve güven verici hale getiriyor.

Güncellenmiş gelişmiş sürücü destek sistemleri
Qashqai’nin yeni sürücü destek sistemleri paketi, gelişmiş dikkat ve müdahale sağlamak üzere önemli ölçüde yükseltilerek maksimum sürüş konforu güvenliği sağlıyor.
Yenilenen Qashqai ilk jenerasyonunu lanse edildiği 2007 yılından bu yana 1,3 milyondan fazla üretildi. 3. Nesli ise Avrupa’da 350 bin adetten fazla satan Qashqai, İngiltere’de bulunan Sunderland Fabrikası’nda üretilmeye devam edecek.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com