Connect with us

Genel

Renault piyasayı Twizy ile elektriklendiriyor!

Renault, Twizy ile konforlu ve eğlenceli iki koltuklu aracı ile elektrikli dönemi başlatıyor.
%100 elektrikli bir ultramobil olarak tasarlanan quadricycle / 4 tekerlekli otomobilin hedefi şehiriçi ulaşım… Twizy büyükşehirlerdeki trafik sorununa en uygun çözüm! Renault; Scénic, Espace gibi modellerin tasarımı ile olduğu gibi, Twizy ile kendi segmentini yaratıyor. 

Twizy, Renault Spor Teknolojilerinin geliştirdiği olağanüstü bir UDO (Unidentified Driving Object / Tanımlanamayan Ulaşım Cismi) ve Renault’nun İspanya’nın Valladolid şehrinde üretiliyor. Renault satış şebesinde 15 Mart 2012 tarihinden itibaren satışa sunuluyor.

Vergi dahil fiyatı 6,990€’dan* (vergi teşvikleri ve batarya kirası hariç), batarya kirası ise 50€’dan başlıyor. Bu yepyeni tasarım, şehiriçi ulaşım alanında bir devrim niteliğinde… Sıfır Co2 salımı ile çevreci Twizy, güvenlik, konfor ve kolay ulaşım özgürlüğünü bir arada sunuyor. Piyasada eşi benzeri olmayan Twizy, adını da en büyük iki özelliğinden aldı: kullanım kolay (EASY- KOLAY) ve iki kişilik bir ultramobil (TWIN- İKİZ).
Hem kadın hem erkek müşterileri, hem gençleri ve profesyonelleri hedefleyen Twizy’nin özel bir hedef müşteri kitlesi yok. Sıradışı olmakla kalmayıp aynı zamanda gerçek, ekonomik ve çevreye duyarlı herkes Twizy’nin hedef kitlesi içinde.

Twizy’nin 2 motor seçeneği bulunuyor.
•    Twizy 45 (Avrupa’da sürücü belgesi gerektirmiyor): 4kW (5hp), 33Nm tork değerine hızla ulaşabiliyor, maksimum hız 45kph,
•    Twizy: 13kW (17hp), maksimum tork 57Nm ve maksimum hız 80kph.

Twizy üç ekipman seviyesinde sunuluyor: ‘Urban’ (baz versiyonlarında bile, güvenlik ve maksimum konfor), ‘Color’ (görüntü ve renk olarak özel) ve ‘Technic’ (şık siyah beyaz jant, alaşım tekerlekler ve metalik boya standart olarak bulunuyor). Müşteriler bu farklı ekipman seviyelerine ek olarak, kendi Twizy’lerini kendi kişisel zevklerinin bir göstergesi olarak dizayn edebiliyorlar.

 Twizy, eşsiz görünümü ve çevreciliğinin yanısıra iki tekerlekli araç çevikliği, konvansiyonel bir otomobilin güvenlik ve konfor özelliklerini birarada sunuyor. Araç, 100 km şehir menziline sahip. 6.1kWh lityum -iyon batarya ve fren/hız düşürme kazanım sistemi sayesinde kullanıcı, ekonomik sürüş ilkelerini gözeterek 80 km.lik menzile ulaşabiliyor. Twizy 3½ saatten daha az bir sürede şarjı tamamlanabiliyor. 220V ev prizi uyumlu entegre üç metre batarya şarj kablosuna da sahip.

Twizy şehre elektrik vermeye hazır! Bu alanın öncüsü olarak Renault; Fluence ve Kangoo Z.E.’den sonra şimdi de Twizy’yi pazara sunuyor. Bu yaz da ZOE aralarına katılıyor olacak.
Twizy’nin Türkiye’de lansmanı ise Istanbul Autoshow 2012’de gerçekleştirilecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Maserati, ikonik tasarımı ve son teknolojiye sahip Yeni GranCabrio’yu tanıttı

Maserati, ürün yelpazesinin ikonik üyesi GranCabrio’yu sundu. Benzersiz konfor arayan sürüş tutkunları için tasarlanan, yepyeni ve zarif üstü açık bir model olan GranCabrio, ödüllü coupe ikizi GranTurismo’yu tamamlıyor. Maserati GranCabrio, Trident serisindeki en yüksek performansa sahip otomobillerin gücünü aldığı 542 hp 3.0 litrelik çift turbolu 6 silindirli içten yanmalı Nettuno motora sahip, Trofeo donanım seviyesinde sunuluyor.

GranCabrio’da, Maserati GranTurismo için şimdiye kadar üretilmiş en güçlü motor olan Nettuno’nun olağanüstü performansı, uzun mesafelerde seyahat etmek için gerçek optimum konforla bir araya geliyor. Araç, yolculuğun tüm güzelliklerinden ve her açıdan olağanüstü bir otomobilin benzersiz özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için açık hava sürüş deneyimi ile daha da zenginleşiyor.

%100 İtalya’da üretilen Trident’in yeni üstü açılabilir modeli GranTurismo’nun izinden giderek lüks, performans, sürüş konforu ve sportiflikten ödün vermeden grand tourer’ın yeni ve büyüleyici bir versiyonunu sunuyor.

50 km/saat hıza kadar hareket halindeyken bile bagaj alanına otomatik olarak 14 saniye gibi kısa sürede yerleştirilen tavanı, mümkün olduğunca az yer kaplıyor. Dört yolcunun rahatça oturabildiği GranCabrio, saçları uçuşturan rüzgarla seyahat etmek ve sıra dışı bir sürüş ve otantik İtalyan tarzını solumak için ideal. Maserati GranCabrio’nun zarafeti, tavanı açıkken ve motorun sesi her yeri sararken dışardan daha da fazla hissediliyor. Maserati’nin ilk yol spor otomobili olan 3500 GT’nin üstü açılabilir versiyonu ilk kez 1959 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

Maserati’nin en son modeli olan bu lüks otomobil, üstü açılabilir yeni görünümüyle Maserati’nin bilinen stilistik detaylarını geliştirerek, GranCabrio meraklılarına özgü panorama ve seyahat ruhuyla tam bir uyum içinde, yolculuğu zenginleştirerek sürüş keyfini en üst düzeye çıkarıyor. Tasarıma gösterilen özen ve özel detaylar yanı sıra, teknoloji, performans ve eğlenceden de ödün verilmiyor. Direksiyonda maksimum güvenlik ve sürücü destek hizmetleri sunuluyor.

“Açık hava deneyimi” olağanüstü termal ve akustik konforla daha da üst düzeye çıkıyor. Beş renk seçeneği bulunan açılır tavan, merkezi ekrandaki bir dokunmatik düğme aracılığıyla kontrol ediliyor ve sürücülere tam kontrol ve özgürlük sağlıyor. Açık havada sürüşünden hoşlananlar için Maserati her ayrıntıyı düşünmüş. GranCabrio, standart bir özellik olarak sürücü ve yolcuların boyunlarını sıcak tutmak için üç farklı ısı seviyesi sunan son teknoloji bir boyun ısıtıcı ile birlikte geliyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan özellikler arasında, iki yolcu tarafından kullanılmak üzere tasarlanan ve manuel olarak katlanabilen rüzgar durdurucu da yer alıyor. Üst kısım açıkken, kabin içindeki türbülansı en aza indirerek yolcuların aracın aerodinamik performansını sonuna kadar kullanmalarına olanak tanıyor.

GranTurismo ile birlikte geliştirilen yeni GranCabrio, geçen zamana rağmen kimliğine sadık kalan bir otomobilin kusursuz verimliliğinin ve doğal güzelliğinin birleşimini özetliyor: Maserati’nin Modena merkezli mirasının karakterini öne çıkaran klasik özellikleri ile sınıfının en iyisini en son teknolojiyle sunan bir stil örneği.

Continue Reading

Genel

Alfa Romeo’nun üç modeline ödül

İsviçre’nin en büyük otomotiv dergisi Auto Illustrierte’nin düzenlediği “En İyi Otomobiller” (Best Cars) yarışmasında 13 kategoride 455 otomobil yer aldı. Alfa Romeo; Giulia, Stelvio ve Tonale modelleri üstün bir başarı ortaya koyarak kendi kategorilerinde ödüllerin sahibi oldular.

Alfa Romeo, ‘En İyi Otomobiller’ ödüllerinin yanı sıra, “Tasarım/Stil” kategorisinde birinci olurken, “Reklam” ve “Popülerlik” kategorilerinde de podyumda yer almayı başardı.

İsviçre’nin en büyük otomotiv dergisi Auto Illustrierte’nin 30.kez düzenlediği “En İyi Otomobiller” yarışmasında, 13 kategori altında yarışan 455 otomobil arasından, Alfa Romeo; Giulia, Stelvio ve Tonale modelleri üstün bir başarı ortaya koyarak kendi kategorilerinde ödüllerin sahibi oldular.

Alfa Romeo, bu yıl İsviçreli otomobil severlerin kalbini bir kez daha fethetti. Okuyucular, markanın sunduğu değerleri kendi değerleriyle özdeşleştirerek, Alfa Romeo’yu çeşitli kategorilerde ödüllendirdiler. Giulia, “Orta Boy Sedanlar” kategorisinde üst üste yedinci kez birinci olurken, Stelvio “Büyük SUV/Off-Road” kategorisinde altıncı zaferini kazandı. Tonale ise “Kompakt SUV/Off-Road” kategorisinde ikinci kez rakiplerini geride bıraktı.

Yılın Otomobili oylamasında elde edilen bu başarıların yanı sıra, Alfa Romeo, “Tasarım/Stil” kategorisinde birinci olurken, “Reklam” ve “Popülerlik” kategorilerinde de podyumda yer almayı başardı.

Continue Reading

Genel

İstanbul’a yeni şehir içi seyahat uygulaması: TaksiM

Türkiye’nin önde gelen yatırım işletme şirketlerinden 1000 Yatırımlar Holding A.Ş., yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Taksim uygulamasını bünyesine kattı. BinBin, GO Sharing, Q Charge, Algoritma gibi başarılı markalarıyla hizmet sunan holding, Taksim uygulamasıyla şehir içi ulaşımı daha konforlu ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

İstanbul’da faaliyet gösteren Taksim uygulaması İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya Yakası içerisinde kullanıcıların en yakın ve en uygun taksileri bulmalarını sağlayarak seyahat deneyimini büyük ölçüde kolaylaştırmayı hedefliyor. Uygulama, güvenilir ve etkili bir şekilde seyahat edilmesini sağlayarak kullanıcıların zamanlarını daha verimli kullanmalarına olanak tanıyacak.

1000 Yatırımlar Holding CEO’su Kadir Abdik, Taksim uygulaması satın alımından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek şunları dile getirdi: “Ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul’un karmaşık seyahat dinamikleri, şehir sakinlerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, şehir içi ulaşımı daha sürdürülebilir ve keyifli hale getirmek için her alanda ciddi çözümler ortaya konması gerekiyor. Taksim uygulamamıza getireceğimiz yenilikler ile, İstanbul’da taksi ile seyahat deneyimini dönüştürmeyi ve iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Mobilite alanında akıllı, sürdürebilir ve yenilikçi uygulamaları hayata geçiren bir şirket olarak yeni yatırımımızla kullanıcılarımıza hızlı, güvenli ve güvenilir seyahat seçenekleri sunmayı, günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve seyahatlerini keyifli hale getirmeyi hedefliyoruz. Taksim uygulamamızla İstanbul’da yaşayan herkesin seyahat deneyimini iyileştirerek şehrimizin daha yaşanabilir bir yer olmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. 1000 Yatırımlar Holding olarak, şehir içi ulaşımın geliştirilmesi ve İstanbul’un ulaşım sorununa çözüm getirilmesi konusunda kararlıyız. Taksim uygulamamızın bünyemize katılmasıyla bu hedefe doğru önemli bir adım daha atmış bulunuyoruz.”

Continue Reading

Elektrikli

Renault’un özlenen modeli elektriklendi

Renault, 91. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli modelinin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Renaulution yaklaşımıyla doğan yeni nesil model Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, özgün ruhunu benzersiz tasarım öğeleriyle tamamlıyor.

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, performanstan ödün vermeden ikonik tasarımı sergilemek için geliştirilen yeni nesil elektrikli platform AmpR Small üzerine üretilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Elektrikli otomobil sürüş keyfini farklı bir boyuta taşıyan yeni modelin, 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Renault, “91. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı”nda Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli modelinin dünya lansmanını gerçekleştirirken, E-Tech ürün gamını da 3 Mart 2024 tarihine kadar sergileyerek fuarda kullanıcılarla bir araya gelecek.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Renault, bu yıl Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni nesil bir otomotiv şirketine dönüşümünü gözler önüne seriyor. Fuarda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve ikonik öğeleriyle dikkat çeken Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli benzersiz bir model. İlk kez 1972 yılında satışa sunulan ve kullanıcıların kalplerinde yer edinen bu özel model, şimdi en ileri teknolojilere ve elektrikli güç-aktarma sistemine sahip bir tasarım harikası olarak tekrar kullanıcıların kalbini fethetmeye geliyor. Renault’daki elektrik devriminin yepyeni yüzü olan Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli’yi 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planlanıyoruz. MAİS olarak, Renault’daki elektrikli çağını OYAK vizyonu ile birleştirerek yeni modellerimizi kullanıcılarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Renault 5 çekici tasarımı, çok yönlülüğü ve yakıt ekonomisiyle bilinen eşsiz bir otomobildi. Satışa sunulduğu dönemde milyonlarca ailenin yaşam tarzına ve gereksinimlerine yanıt verdi. Bu son derece önemli mirası sürdüren Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, günümüzün toplumsal ve çevresel ihtiyaçlarına yanıt vermek için yeni yüzüyle tekrar kullanıcılarla buluştu. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, markanın diğer modellerine uygulanan tasarım kodlarını ikonik bir model olarak yeniden yazıyor. Retro-fütüristik tasarım özellikleri ve duyguları harekete geçiren ayrıntılar, modern bir bütün oluşturuyor. 50 yıl içinde araç gövde orantıları önemli ölçüde değişti. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli her açıdan modern olan tasarımı ve özellikleriyle öne çıkıyor.

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli küçük, çevik bir şehir otomobiliyle aynı boyutta olup, çekici gövde orantılarına sahip. Sadece 3,92 metre uzunluğuyla Twingo (30 cm daha kısa) ve Clio (13 cm daha uzun) boyutlarının arasında yer alıyor. Aks mesafesi Clio’ya göre (2,54 m) sadece 4 cm daha kısa olan Renault 5 %100 Elektrikli cömert bir iç hacim vaat ediyor. 1,77 m’lik genişliğiyle, şehir yollarında çeviklik sağlıyor.
Model zeminindeki bataryasıyla ideal boyutlara sahip: 1,50 m yüksekliğiyle Clio’dan 6 cm daha yüksek, Twingo’dan ise 5 cm daha alçak.

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, Evolution, Techno ve Iconic Cinq donanım seviyeleri ile satışa sunulacak. Aynı zamanda model, kişiselleştirmeyi yeni bir seviyeye taşıyan; çıkartmalar ve 3D baskılı saklama alanları da dahil olmak üzere benzersiz kişiselleştirilmiş aksesuarlara sahip olacak. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıma uygun bir model olarak tasarlandı. 52 kWh’e kadar bataryasıyla 400 km’ye kadar WLTP menzili sağlıyor. Ayrıca 11 kW AC şarj gücü, ve 100 kW’a kadar DC şarj gücü ile gelişmiş bir şarj çözümü de sunuyor. Elektrikli şehir otomobili segmentinde nadir görülen bir özellik olarak 500 kg çekme kapasitesiyle, römork da çekebiliyor.

Her şeyden önce optimize edilen ön süspansiyon ve küçük dönüş çapıyla son derece çevik bir otomobil. Üst segmentlerden alınan çok kollu arka süspansiyon, bu segmentte daha önce görülmemiş düzeyde yol tutuş ve performans özellikleri sunuyor. Tüm bunlar konfordan ödün vermeden üstün sürüş keyfine katkıda bulunuyor. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, performanstan ödün vermeden ikonik tasarımını sergilemek için geliştirilen yeni tamamen elektrikli platform AmpR Small üzerine üretilen ilk otomobil. Böylece, elektrikli bileşenlerde ve modern teknolojide en iyi özelliklerle, bu segmentte rakipsiz sürüş keyfi ve konfor sunuyor.

Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, entegre Google ile en güncel OpenR Link sistemi dışında 50’nin üzerinde uygulama ve şarjın planlanan yolculuğa entegre edilmesi gibi pratik hizmetlerle donatılıyor. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, Google’ın bağlantılı hizmetleri dışında akıllı, yardımsever ve sevimli bir yol arkadaşı olan resmi Renault avatarı Reno’yu da bünyesinde barındırıyor. Avatar, müşterilere daha keyifli ve daha sezgisel bir elektrikli deneyimi sunmak üzere Renault tarafından geliştirildi. Ses konforu; patentli akıllı koza ses yalıtım sistemi ve üst segmentlerden alınan akustik ön cam ile optimize ediliyor. Termal konfor için ise ısı pompası batarya enerjisinden tasarruf sağlıyor. En ileri güvenlik özellikleriyle donatılan Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, yolu okuyan akıllı adaptif hız sabitleyici ve 2. seviye otonom sürüş teknolojisi Aktif Sürücü Asistanı da dahil olmak üzere üst segmentlerden aktarılan ileri sürüş destek sistemlerini (ADAS) içeriyor.

Otomobilin kullanım amacını yansıtan motor ve batarya seçenekleriyle Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, şehir ve ötesi için tasarlandı. 110 kW güç, 400 km’ye kadar WLTP menzili ve 100 kW’a kadar DC şarj ile çok yönlü bir yapı ortaya koyarken müşterilerin tüm beklentilerine cevap veriyor. Renault 5 E-Tech %100 Elektrikli, Renault Grubu ve Renault markasının sürdürülebilirlik taahhütlerini bünyesinde barındırıyor. Çevreye, doğal kaynaklara, iklime, yolcuların ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğine daha saygılı bir ulaşımın önünü açıyor.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com