Connect with us

Genel

Subaru tutkunları BRZ’yi görecek

“Saf Sürüş Zevki” sloganı ile yola çıkan ve kalbinde yepyeni özel bir boxer motoru bulunduran BRZ, hafifliği, kompaktlığı ve düşük ağırlık merkezi ile dikkat çekiyor. Subaru’nun arkadan itişli platformu ile birleşen SUBARU BRZ ağırlık merkezi düşüklüğünde yeni bir seviye yakalıyor. Otomobilin toplam ağırlığının yarısından fazlası diz seviyesinin altında konumlandırıldığı için özellikle yol tutuş konusunda fark yaratılıyor. Dünyanın en düşük yer çekimi merkezine sahip araçlardan biri olan BRZ harika bir sürüş performansı vaat ediyor.

Adını, Boxer Motor (B – Boksör tipi motor), Rear Wheel (R – Arkadan çekişli) ve Zenith (Z – zirve, doruk) sözcüklerinin ilk harflerinden alan BRZ modeli, spor arabaların yarattığı tutkuyu sonuna kadar yaşatıyor.  Bugün artık Subaru’nun imzası haline gelen karşılıklı yatay 2.0 litrelik atmosferik Subaru Boxer motor teknolojisiyle can bulan BRZ, 2.0 Litrelik direkt enjeksiyonlu atmosferik motora sahip olacak. 200 Hp’lik güç üreten motorunun maksimum torku ise 204 Nm. Hem otomatik hem de manuel seçenekle satışa sunulacak olan BRZ’nin uzunluğu ise 4.2 metre. Kompakt ölçülerdeki otomobilin 1,2 metrelik yüksekliği saf yol tutuş zevkinin habercisi oluyor.

Dünya Prömiyeri Kasım 2011’de Tokyo Motor Show’da yapılan Subaru BRZ Geçtiğimiz Mart ayında Cenevre Autoshow’da Avrupa basınına ve ziyaretçilere tanıtılmıştı.

Subaru BRZ’nin incelenebileceği Subaru satış noktaları ise şöyle:
06.Haz – 10.Haz BAYRAKTAR OTOMOTİV İSTİNYE
13.Haz – 17.Haz BAYRAKTAR OTOMOTİV ÇEKMEKÖY
20.Haz – 24.Haz DALOĞLU
27.Haz  – 01.Tem BAYRAKTAR OTOMOTİV ANKARA
04.Tem – 08.Tem OKAR
11.Tem – 15.Tem ERGİNAKIN
18.Tem – 22.Tem BAYRAKTAR OTOMOTİV İZMİR
25.Tem – 29.Tem BEKA
01.Ağu – 05.Ağu BAYRAKTAR OTOMOTİV İSTİNYE

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Nissan Qashqai, Avrupa’da yenilendi

Nissan Qashqai ile öncülük ettiği crossover segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Segmentinde çıtayı daha da yukarı taşımayı hedefleyen Qashqai önemli ileri teknoloji yeniliklerin yanı sıra son derece çekici dış görünüşe ve daha prestijli bir iç ambiyansa kavuştu. Yenilenen Qashqai’nin Avrupa dijital lansmanı 17 Nisan’da gerçekleştirildi.

Dış tasarımda yapılan cesur değişikliklerden kapsamlı güncellemelere kadar Qashqai’de yapılan tüm yeniliklerin arkasındaki felsefe, tüketicilerin Qashqai’de sevdiği şeylerin özünü korumak, güçlü yönlerini geliştirmek ve daha da sezgisel ve kullanışlı teknolojiyi tüketcilerle buluşturmak olacak.

Daha cesur, ayırt edici ve sportif bir görünüm
Yeni Qashqai, yenilenen tasarımı sayesinde keskin ve modern bir dinamizm yayıyor. Qashqai’nin renk yelpazaesine üç yeni renk daha eklendi. Belirli ışık koşullarında parıltı veren daha temiz, saf bir renk tonuna sahip İnci Beyazı, Qashqai’nin görsel geometrisinin tanımını keskinleştirme etkisine sahip ve daha zengin bir siyah renk tonuna sahip İnci Siyahı ile ışık koşullarına bağlı olarak koyu mavi ile metalik deniz mavisi arasında bir yerde duruyor gibi görünen, göz alıcı Derin Okyanus rengi.

Yeni N-Design versiyonu
Qashqai serisine yeni eklenen bir yeni version da N-Design versiyonu. Kendi versiyonlarının özellikle cesur olmasını isteyen Qashqai müşterilerine hitap etmek üzere tasarlanan bu yeni version, benzersiz estetik dokunuşlar içeriyor.

Yüksek dokunsal iç kalite
Yenilenen Qashqai’nin dış tasarımını gören potansiyel veya mevcut müşterilerin dokunsal kalitesi oldukça ileri bir seviyeye taşınmış iç mekana girdiklerinde bu merakları yerini hayranlığa bırakacak.
Qashqai’nin yenilenen üst versiyonları için gösterge panelinde, kapı eklerinde, kapı kol dayamalarında, orta saklama konsolu kapağında ve hatta dizliklerde bile araç içi ambisyansı yükseltmek için yeni bir Alcantara® uygulaması olacak.

İleri teknoloji öğeleri
Otomotiv dünyasındaki dijital ilerlemeyle senkronize olarak kendini güncelleyen yeni Qashqai, sahip olduğu ileri teknolojileri ile günlük sürüş deneyimini artık daha sezgisel ve güven verici hale getiriyor.

Güncellenmiş gelişmiş sürücü destek sistemleri
Qashqai’nin yeni sürücü destek sistemleri paketi, gelişmiş dikkat ve müdahale sağlamak üzere önemli ölçüde yükseltilerek maksimum sürüş konforu güvenliği sağlıyor.
Yenilenen Qashqai ilk jenerasyonunu lanse edildiği 2007 yılından bu yana 1,3 milyondan fazla üretildi. 3. Nesli ise Avrupa’da 350 bin adetten fazla satan Qashqai, İngiltere’de bulunan Sunderland Fabrikası’nda üretilmeye devam edecek.

Continue Reading

Genel

Yeni Tiguan: Üst düzey teknoloji, üst düzey sürüş deneyimi

Pazara sunulduğu 2007’den bu yana 7.6 milyonun üzerindeki satış adediyle, 2018’den günümüze kadar Volkswagen’in dünyada en çok satan modeli olan Tiguan, üçüncü nesli ile artık daha premium, daha teknolojik… İleri teknolojileri, mükemmele yakın aerodinamik tasarımı ve verimliliğiyle dikkat çeken Yeni Tiguan, 15 Nisan tarihi itibariyle Volkswagen showroomlarında yerini aldı.
Türkiye’de 1.5 eTSI 150 PS DSG hafif hibrit turbo benzinli ve 2.0 TDI SCR 193 PS 4M DSG turbo dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan Yeni Tiguan, 2.035.000 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla satın alınabilecek.

En verimli Tiguan
Aerodinamideki önemli geliştirmeler ve gelişmiş güç-aktarma sistemleri sayesinde Yeni Tiguan, orta sınıfın en verimli SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Yeni Tiguan’ın aerodinamik tasarımı sayesinde, hava sürtünme katsayısı 0,33’ten 0,28’e düşürülüyor ve verimlilik artırılıyor.

Yeni Tiguan eTSI teknolojisiyle hiç olmadığı kadar verimli… 48 Volt hafif hibrit sistem (eTSI), Golf’ten ve Yeni Passat’tan sonra Yeni Tiguan’da da karşımıza çıkıyor ve 1.5 litre hacmindeki motor 150 PS güç üretiyor. eTSI teknolojisi sayesinde kinetik enerji elektrik enerjisine dönüştürülmekte ve ön yolcu koltuğunun altında bulunan Li-ion batarya şarj edilmektedir. Güç aktarma organlarının kalbini oluşturan 1.5 eTSI EVO2 motor, Gelişmiş Aktif Silindir Yönetimi (ACTplus) ile donatılmıştır. ACTplus ile, dört silindirden ikisi motorun çalışma gereksinimine göre mümkün olduğunca sık olarak kapatılır. İlk 1.5 TSI ACT nesline kıyasla, silindirlerin açılıp kapanma süresi ve sarsıntısı, mükemmeli garanti edecek şekilde iyileştirilmiştir.

48 V mimari ile tasarlanan eTSI teknolojisi, kompakt bir batarya ile elektrik motorun çalışmasını sağlıyor. Hafif hibrit teknolojisinin bulunmadığı 12 V elektrik mimarisinde tasarlanan araçlarla karşılaştırıldığında, 48 V mimari, frenleme sırasında önemli ölçüde daha fazla enerjinin geri kazanılmasını sağlıyor. 48 V lityum iyon bataryada depolanan enerji, kayışlı marş jeneratörünü çalıştırmak ve DC/DC dönüştürücü aracılığıyla aracın 12V elektrik sisteminin desteklenmesi için kullanılıyor. Su soğutmalı kayışlı marş jeneratörü, alternatör ve marş görevini üstleniyor. Ayrıca sıfırdan kalkış esnasında ve anlık ekstra güce ihtiyaç duyulan zamanlarda, herhangi bir gecikme olmadan 14 kW güç ve 56 Nm ekstra tork desteği sunan kompakt bir elektrik motoru olarak da çalışıyor. Hafif hibrit teknolojine sahip eTSI sistemi, sürücü ayağını gaz pedalından kaldırdığında benzinli motorun tamamen kapatılmasını mümkün kılarak mekanik sürtünmeyi azaltıyor. Sonuç olarak, 0.5 litre/100 km’ye varan daha az yakıt tüketimi sağlanabiliyor.

Ferahlayan iç hacim
Yeni Tiguan önceki nesline kıyasla 30 mm daha uzun (4.539 mm) ve tavan rayları hariç 4 mm (1.639 mm) daha yüksek. Yeni SUV modelin bagaj hacmi, 37 litre artışla 652 litreye ulaşıyor. Koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1.650 litreye çıkıyor. Aynı zamanda, arka koltuklar ileri-geri hareket ettirilebiliyor ve sırtlığın da eğim ayarı bulunuyor. Baş mesafesi ise, önde 9 mm (1.058 mm) ve arkada 10 mm (1.022 mm) artarak, iç mekanda daha ferah bir his sunuyor.

İlerici Teknolojiler
MQB evo platformu sayesinde Touareg teknolojilerinin birçoğu Yeni Tiguan’a taşınıyor: Touareg ile aynı interaktif far sistemini paylaşan Yeni Tiguan, dünyanın en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan ve opsiyonel olarak sunulan IQ.LIGHT HD Matrix farlarla daha premium bir görünüme sahip. 38.000’den fazla yüksek çözünürlüklü mikro LED pikselden oluşan matrix farlar yolu her zamankinden daha iyi aydınlattığı için sürücü ve yolculara en üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlıyor. Tek bir farda 19.200 LED bulunan bu teknoloji, farklı aydınlatma fonksiyonlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor ve bağımsız olarak kontrol edilebiliyor.

IQ.LIGHT – HD Matrix farlar, Tiguan’ın şeridine adeta bir ışık halısı yansıtıyor: Şerit Aydınlatması “Lane Light”. Bu özellik, halı şeklinde parlak bir aydınlatmanın, şeridi tam olarak takip etmesi sayesinde gece sürüşünü daha konforlu hale getiriyor. Sürücü yol çalışmalarında ve dar kesitli yollarda yönlendirme ışığı “Orientation Light” fonksiyonuyla da destekleniyor. Göz kamaştırmayan sürekli uzun far, yeni farların bir diğer avantajı. Karşıdan gelen veya önde seyreden araçlar, ayrı ayrı kontrol edilebilen 38.400 LED sayesinde eskisinden çok daha hassas bir şekilde maskelenebiliyor. Yolun ve Tiguan’ın önündeki alanın daha iyi aydınlatılmasıyla geceleri konfor ve güvenlik önemli ölçüde arttırılıyor. Ayrıca Tiguan’ın yeni far ünitesinde karşılama ve uğurlama aydınlatmaları içerisinde 3 farklı animasyon modu bulunuyor ve sürücü bunlar arasından seçim yapabiliyor.

DCC Pro: “Uçan halı” hissi
Opsiyonel olarak sunulan çift valfli adaptif süspansiyon sistemine sahip “DCC Pro”, Yeni Tiguan’ın geliştirilen özellikleri arasında. Volkswagen, “DCC Pro” teknolojisi ile konforu ve çevikliği bir araya getiriyor. Elektronik aktif süspansiyon kontrolü, sürekli olarak yol koşullarına ve sürüş durumuna tepki vermek için; direksiyon, frenleme ve ivmelenme gibi parametreleri dikkate alıyor. Her tekerlek için ideal sönümleme tek tek hesaplanıyor ve milisaniyeler içinde amortisörler tarafından ideal hidrolik basıncı ayarlanıyor. Sürücü, “DCC Pro” sistemini çok konforludan, çok sportife kadar geniş bir yelpazede kişiselleştirme seçeneğine sahip. Sürüş dinamikleri, bütün sistemleri kontrol eden ve uyum içinde çalışmasını sağlayan Sürüş Dinamikleri Yöneticisi “Vehicle Dynamics Manager” üzerinden koordine ediliyor. Sistem, tekerleğe özel fren müdahaleleri ve amortisör sertliğinin tekerleğe göre ayarlanması gibi işlevlerle daha dengeli, stabil ve çevik yol tutuş sağlıyor. Bu özelliklerin etkileşimi sayesinde sürücü, son derece keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabiliyor. En kötü yol yüzeylerinde bile güvenlik hissi maksimuma çıkıyor ve titreşimler azaltılıyor.

Eski adaptif şasi kontrol sistemi “DCC”de bulunan tek valfli amortisörlerin aksine, yeni Geliştirilmiş Adaptif Şasi Kontrol Sistemi “DCC Pro”daki amortisörler iki valfe sahip. Bu sistem ayrı basınç ve sönümleme kontrolü için uyarlanmış bir kontrol algoritması ile çalışıyor. İki valfli amortisörler, sönme ve sıkıştırma aşamalarını daha hassas kontrol ederken; aynı zamanda daha iyi ve sessiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Volüm segmentte ilk kez Yeni Tiguan ve Yeni Passat ile çift valfli süspansiyon teknolojisi sunulmaya başlanıyor ve bu premium teknolojiyle Tiguan, lüks segmentin sunduğu sürüş deneyimi ve konfor seviyesine ulaşıyor.

Masaj ve havalandırma işleviyle yeni ergoActive koltuklar
Yüksek kaliteli iç yüzeyler, yeni geliştirilen koltuklar ve etkili ses yalıtımı sayesinde kalite hissi ve konfor yeni bir seviyeye ulaşıyor. Elegance ve R-Line versiyonları, sırtlıkta pnömatik 3 odacıklı basınç noktasıyla masaj işlevi, pnömatik dört yönlü bel desteği ve koltuk ısıtması da dahil olmak üzere standart olarak “Sports Comfort” koltuklarla donatılıyor. Sürücü tarafında ise ergonomik açıdan gelişmiş ergoActive koltuk yer alıyor. Sürücü ve ön yolcu için ergoActive Plus koltuklar her iki model için de Varenna deri paketi kapsamında opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyonel koltuklar, elektrik ayarlı ve 10 odacıklı basınç noktasıyla programlanabilir masaj özelliği, hafıza özelliği ve ayarlanabilir baldır desteğine sahipler. Ayrıca ergoActive Plus koltuklarda bağımsız olarak ısıtılan koltuk minderi ve havalandırma işlevi de bulunuyor. Koltuk ısıtma ve koltuk havalandırma işlevleri dış hava sıcaklığına bağlı olarak otomatik etkinleştirilebiliyor.

Yeni vites kontrol kumandası ve 12,9 inç bilgi eğlence sistemi
Tiguan’ın üçüncü nesli, yepyeni bir kabin mimarisiyle sürücü ve yolcularını karşılıyor. Yeni Tiguan, MQB Evo platformu sayesinde “shift by wire” teknolojisini şık bir vites kontrol kumandası ile birleştiriyor. DSG vites komutları, direksiyon arkasına yerleştirilen bir vites kontrol kumandası aracılığıyla gerçekleştiriliyor. DSG vites seçicinin direksiyon arkasına yerleştirilmesi sayesinde orta konsol daha fazla saklama alanı sunuyor. Sezgisel kullanım prensibi ile; kol ileri doğru çevrilerek Drive “D”, geriye doğru çevrilerek Rear “R” konumuna alınabiliyor. Park “P” konumu ise, direksiyon kontrol kumandasının yan tarafındaki butona basılarak etkinleştiriliyor.

Modüler Bilgi-Eğlence sistemi en yeni nesil MIB4 yazılım tabanında geliştirildi. Tüm donanımlarda standart sunulan 12,9 inç boyutundaki yeni sistemde grafik tasarımı, tepki süresi ve ekran çözünürlüğü iyileştirilerek; sezgisel kullanım kolaylığı sunuluyor. Alt kısımdaki aydınlatmalı ve “touch slider” özellikli dokunmatik panel sayesinde, ses ve sıcaklık kolayca ayarlanabiliyor. Aynı zamanda çift parmak ile çift dokunuş hareketi yapılarak koltuk ısıtma aktif edilebiliyor.
Ana ekran tasarımı, artık farklı uygulamaları aynı anda görüntülemeye ve kullanabilmeye olanak sağlıyor. Kişiselleştirilebilir kutucuk yerleşimi sayesinde, dilediğiniz uygulamanın ön izleme ve kısayol görüntüsü ana ekrana taşınabiliyor.

Araca entegre LCD ekrana sahip çok fonksiyonlu sürüş deneyimi kumandası “Driving Experience Control” Tiguan’ın öne çıkan yenilikleri arasında bulunuyor. Bu kumanda üzerinde bulunan LCD ekran sayesinde hem kapasitif olarak hem de çevrilebilir düğme ile sürüş modları, ses modları, ambiyans aydınlatma modları arasında geçiş yapılıyor. Bu da sürücünün daha eğlenceli ve kolay bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Motorlar
Yeni Tiguan, 1.5 eTSI 150 PS ve 2.0 TDI SCR 193 PS motor seçeneklerine eşlik eden 7 ileri Çift Kavramalı Şanzıman “DSG” ile pazara sunulmaktadır. 2.0 turbo beslemeli dizel motorda 4MOTION dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunulurken; 1.5 eTSI motor, standart olarak hafif hibrit teknolojisi ile gelmektedir. 2.0 turbo beslemeli dizel motor sayesinde, Yeni Tiguan 0’dan 100 km/s hıza 7,7 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca 2,3 tona kadar maksimum çekme kapasitesine sahip.

Zengin Donanım Seçenekleri
Yeni Tiguan Life, Elegance ve R-Line donanım seviyeleriyle müşterilerle buluşuyor. Tiguan tüm donanım seviyelerinde, arka planda yenilenmiş bir yazılıma sahip yeni nesil 12.9” bilgi ve eğlence sistemi ve 10.25’’ dijital gösterge paneli “Digital Cockpit Pro” ile sunuluyor. Volkswagen’in IQ.DRIVE sürüş destek sistemleri kapsamında geliştirilen; şerit takip asistanı “Lane Assist”, yaya ve araç algılama özelliklerine sahip acil durum frenleme sistemi “Front Assist”, dinamik trafik işareti algılama sistemi “Dynamic Road Sign Display”, gelişmiş dikkat ve yorgunluk algılama sistemi “Driver Attention Monitor”, Yeni Tiguan’ın tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.

Life donanım seviyesinde; 17 inç alüminyum alaşım jantlar yer alıyor. Ayrıca bu donanım seviyesinde, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ve geri görüş kamerası, akıllı park asistanı “Park Assist Plus”, sürüş profil seçimi “Driving Profile Selection”, sürüş deneyim kumandası “Driving Experience Control”, 10 renkli ambiyans aydınlatması öne çıkan özellikler arasında.

Elegance donanım seviyesinde; alüminyum alaşım jantlar 18 inçe yükseliyor. Tiguan LED Plus farlar, uzun far asistanı, 3 boyut görünümlü LED Stop lambalarına sahip. Ön kısımda Volkswagen logosuna doğru uzanan yatay LED ışık şeridi Elegance donanım seviyesinden itibaren araca daha göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Bu donanımdan itibaren standart olarak sunulan panoramik cam tavan ile aracın yaşam alanı daha ferah bir hale geliyor. Masaj özelliğine sahip “ArtVelours Eco” mikrofiber döşemeli ErgoActive ön koltuklar bu donanımda standart sunulurken yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” ve acil durum asistanı “Emergency Assist” ile şerit değiştirme asistanı “Side Assist” ve arka trafik asistanı “Rear Traffic Assist” standart sürüş asistan sistemlerine ekleniyor.

R-Line donanım seviyesinde ise; içeride “R” logolu deri direksiyon, R-Line özel tasarım spor koltukları, alüminyum pedallar ve siyah tavan döşemesi; dışarıda ise “R-Line” özel tasarım ön ve arka tamponlar, 19 inçlik Coventry jantlar, ön radyatör ızgarası ve yan aynaların altındaki R logosu öne çıkıyor.

Tiguan’ın Elegance ve R-Line donanımlarında geliştirilmiş sürüş asistan sistemleri standart olarak sunuluyor. Bunlar arasında;

  • Yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” ve acil durum asistanı “Emergency Assist”
  • Adaptif hız sabitleyicisi “ACC”
  • Ön bölge asistanı “Front Assist”
  • Şerit değiştirme asistanı “Side Assist” ve arka bölge yaya tanıma asistanı
  • Şerit takip asistanı “Lane Assist”
  •  Akıllı park asistanı “Park Assist Plus”
  • Proaktif yolcu koruma teknolojileri bulunuyor.

Continue Reading

Elektrikli

Maserati, elektrikli GranCabrio Folgore’nin Dünya lansmanını gerçekleştirdi

Maserati’nin, GranCabrio Folgore ile enerji dolu dönüşümünü, yenilikçi ivmesini ve yaratıcılığını gözler önüne serdiği, Trident’in %100 elektrikli yeni serisinin sunulduğu “Made in Thunder” etkinliği İtalya Rimini’de gerçekleşti. Elektrik çağında öncü rol üstlenen ve gök gürültüsüyle aynı güce sahip, GranCabrio Folgore tüm dünyaya aynı anda tanıtıldı.

Zarif, çekici, sportif ve maceracı bir karaktere sahip, yenilikçiliğin cesur bir sentezi olan, yüksek konfor ve sıra dışı işçiliğe sahip GranCabrio Folgore, lüks segmentteki ilk %100 elektrikli üstü açılır otomobil olarak otomotiv dünyasında yerini aldı. Markanın ilk tam elektrikli ikonu GranTurismo Folgore ve Trident tarihindeki ilk %100 elektrikli SUV olan Grecale Folgore’nin ardından, yeni üstü açılabilir Maserati, mevcut tam elektrikli ürün yelpazesini tamamladı.

Maserati, inovasyonun en yeni ürünü olan GranCabrio Folgore, İtalyan lüksünün yenilikçi yaklaşımını yorumluyor. Elektrifikasyonun sınırları ve kuralları belirlediği otomotiv dünyasına bir kez daha öncülük ediyor. Markanın güçlü DNA’sı teknolojik ve mühendislik açılarından stil sahibi zamansız kreasyonlar sunuyor.

Açılış konuşmalarını İtalyan aktris Matilda De Angelis ve bilim dünyasının İtalyan temsilcisi, astrofizikçi ve iletişimci Edwige Pezzulli’nin gerçekleştirdiği etkinlik, davetlilerin karşılandığı hipnotik ses deneyimiyle başladı, dünyaca ünlü sanatçı ve Trident Dardust’un gün batımını selamlaması ile devam etti.

Lansman özellikle, Motor Valley’in büyüleyici otomobillerinin ve bu otomobillerle gerçekleştirilen yarışların 110. yılı, gelmiş geçmiş en büyük İtalyan dehası Leonardo Da Vinci’nin doğduğu 15 Nisan gününde gerçekleştirildi. Bugünün seçilmesinin bir diğer sebebi ise İtalya’da ulusal olarak kutlanan “Made in Italy” günü olmasıydı. Maserati bu etkinlikte, Toskanalı bilim adamı Leonardo Da Vinci’nin bir mucit olmasının yanı sıra sanatsal yaratıcı gücüne; %100 İtalyan yapımı olan Folgore serisinin işçiliği ve zarafetiyle göz kırptı.

Etkinlik Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse’in konuşmasıyla devam etti. Busse, herkesi tanıtıma özel liquid rose gold rengi, titan grisi açılır tavanı ve kontrast dikişli sofistike kumaş ve ice iç tasarımıyla donatılan GranCabrio Folgore ruhunu keşfetme yolculuğuna çıkardı. Folgore sesinin geçmişten günümüze gelişen teknik özelliklerini ve Formula E dahil olmak üzere bu özel otomobilin ayırt edici özelliklerini anlattı. Maserati Fuoriserie kişiselleştirme programının yıldızı olan bu otomobil büyüleyici tasarımının yanı sıra olağanüstü bir performans sunuyor.

Maserati Yönetim Kurulu Başkanı Davide Grasso, İtalyan DNA’sının yüzyıllar boyunca sanat ve bilim arasındaki uyum ve çatışmasına dayandığını belirterek, bu mükemmellik arayışın verdiği ilham ve hissin Maserati ruhunda yer aldığını belirtti. Davide Grasso, yeni Folgore serisi için: “Yeni dönem olarak adlandırdığımız marka tarihinin elektrifikasyonunu kutluyoruz. Folgore, Maserati geleceğinin sesidir; enerji aşılayan ve markanın geleceğini ateşleyen bir gök gürültüsüdür.” dedi.

 

Continue Reading

Genel

Maserati, ikonik tasarımı ve son teknolojiye sahip Yeni GranCabrio’yu tanıttı

Maserati, ürün yelpazesinin ikonik üyesi GranCabrio’yu sundu. Benzersiz konfor arayan sürüş tutkunları için tasarlanan, yepyeni ve zarif üstü açık bir model olan GranCabrio, ödüllü coupe ikizi GranTurismo’yu tamamlıyor. Maserati GranCabrio, Trident serisindeki en yüksek performansa sahip otomobillerin gücünü aldığı 542 hp 3.0 litrelik çift turbolu 6 silindirli içten yanmalı Nettuno motora sahip, Trofeo donanım seviyesinde sunuluyor.

GranCabrio’da, Maserati GranTurismo için şimdiye kadar üretilmiş en güçlü motor olan Nettuno’nun olağanüstü performansı, uzun mesafelerde seyahat etmek için gerçek optimum konforla bir araya geliyor. Araç, yolculuğun tüm güzelliklerinden ve her açıdan olağanüstü bir otomobilin benzersiz özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için açık hava sürüş deneyimi ile daha da zenginleşiyor.

%100 İtalya’da üretilen Trident’in yeni üstü açılabilir modeli GranTurismo’nun izinden giderek lüks, performans, sürüş konforu ve sportiflikten ödün vermeden grand tourer’ın yeni ve büyüleyici bir versiyonunu sunuyor.

50 km/saat hıza kadar hareket halindeyken bile bagaj alanına otomatik olarak 14 saniye gibi kısa sürede yerleştirilen tavanı, mümkün olduğunca az yer kaplıyor. Dört yolcunun rahatça oturabildiği GranCabrio, saçları uçuşturan rüzgarla seyahat etmek ve sıra dışı bir sürüş ve otantik İtalyan tarzını solumak için ideal. Maserati GranCabrio’nun zarafeti, tavanı açıkken ve motorun sesi her yeri sararken dışardan daha da fazla hissediliyor. Maserati’nin ilk yol spor otomobili olan 3500 GT’nin üstü açılabilir versiyonu ilk kez 1959 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

Maserati’nin en son modeli olan bu lüks otomobil, üstü açılabilir yeni görünümüyle Maserati’nin bilinen stilistik detaylarını geliştirerek, GranCabrio meraklılarına özgü panorama ve seyahat ruhuyla tam bir uyum içinde, yolculuğu zenginleştirerek sürüş keyfini en üst düzeye çıkarıyor. Tasarıma gösterilen özen ve özel detaylar yanı sıra, teknoloji, performans ve eğlenceden de ödün verilmiyor. Direksiyonda maksimum güvenlik ve sürücü destek hizmetleri sunuluyor.

“Açık hava deneyimi” olağanüstü termal ve akustik konforla daha da üst düzeye çıkıyor. Beş renk seçeneği bulunan açılır tavan, merkezi ekrandaki bir dokunmatik düğme aracılığıyla kontrol ediliyor ve sürücülere tam kontrol ve özgürlük sağlıyor. Açık havada sürüşünden hoşlananlar için Maserati her ayrıntıyı düşünmüş. GranCabrio, standart bir özellik olarak sürücü ve yolcuların boyunlarını sıcak tutmak için üç farklı ısı seviyesi sunan son teknoloji bir boyun ısıtıcı ile birlikte geliyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan özellikler arasında, iki yolcu tarafından kullanılmak üzere tasarlanan ve manuel olarak katlanabilen rüzgar durdurucu da yer alıyor. Üst kısım açıkken, kabin içindeki türbülansı en aza indirerek yolcuların aracın aerodinamik performansını sonuna kadar kullanmalarına olanak tanıyor.

GranTurismo ile birlikte geliştirilen yeni GranCabrio, geçen zamana rağmen kimliğine sadık kalan bir otomobilin kusursuz verimliliğinin ve doğal güzelliğinin birleşimini özetliyor: Maserati’nin Modena merkezli mirasının karakterini öne çıkaran klasik özellikleri ile sınıfının en iyisini en son teknolojiyle sunan bir stil örneği.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com