Connect with us

Elektrikli

2026 Kia EV9 GT

Kia EV9 GT performans amiral gemisinin Ocak 2025’te piyasaya çıkacağı resmi olarak onaylandı. Kia, en büyük SUV’unun yeni versiyonunun, çift elektrik motor kurulumundan “muazzam bir güç çıkışına” sahip olacağını ve 0-100 km/saat hızı 4 saniye.

Kia Başkanı ve CEO’su Ho Sung Song, bir yıl önce 2023 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda medyaya yaptığı konuşmada EV9 GT’nin “2025 başı” lansmanını zaten doğrulamıştı . Ancak bu sefer Ocak ayı için kesin bir tarih verdi ve modelle ilgili birkaç detay daha paylaştı.

Tahmin edilebileceği gibi Kia EV9 GT, AWD özelliği sunan çift elektrik motoruyla donatılacak. Maddelerde bahsedilen “muazzam güç çıkışı”, EV9 GT’nin daha küçük EV6 GT’de bulunan 576 hp (429 kW) ve 545 lb-ft (738 Nm) rakamlarını aşıp aşmayacağını merak konusu . Her durumda EV9, kütlesini gerçek bir spor araba gibi hızlanmaya ikna etmek için çok fazla güce ihtiyaç duyuyor. 4 saniyede 0-100 hıza ulaşacak olan EV9 GT, EV9 GT-Line’dan 1,3 saniye daha hızlı ve EV6 GT’ye kıyasla yalnızca 0,5 saniye daha yavaş olacak.

Kia, tüm EV serisinin GT versiyonlarını, “sürüş keyfi” hissi ve “zahmetsiz kullanım” sunacak şekilde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirket, EV9 GT’nin yanı sıra güncellenmiş EV6 crossover’ın 2. çeyrekte piyasaya sürülmesinin ardından, EV6 GT’nin güncellenmiş bir versiyonunun da 2024’ün 4. çeyreğinde piyasaya çıkacağını doğruladı. Bu yılın diğer önemli lansmanları arasında üçüncü çeyrek için planlanan EV3 yarı kompakt SUV ve dördüncü çeyrekte gelmesi planlanan makyajlı Sportage yer alıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg’un sedan modeli T10F’i inceledi

Togg’un yeni modeli Türkiye’de ilk kez sergilendi: Cumhurbaşkanı Erdoğan T10F’i inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Togg’un yeni modeli T10F Türkiye’de ilk defa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), 80. Genel Kurulu’nda sergilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada T10F’i inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Geçtiğimiz yıl Ces’e damga vuran T10F, Türkiye’de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden birisi olacak. Tasarımıyla büyük ilgi gören yeni model piyasaya çıkmak için gün sayıyor. İşte, T10F’in özellikleri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), İkiz Kuleler’de düzenlenen 80. Genel Kuruluna katıldı.
Erdoğan, milletin emanetini taşıyan bir siyasetçi olarak Türk ekonomisinin nabzının attığı TOBB Genel Kurullarına iştirak etmeye her zaman önem verdiğini belirterek, burada dile getirilen yapıcı eleştirilerden faydalanmaya gayret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Togg’un yeni modeli T10F’i inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Togg T10F, tıpkı T10X gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz. 2025 yılı içerisinde önce Türkiye’de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşacak olan T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak.
160 kW / 217 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 (*) kilometreye varan menzillere sahip olacak. T10F’in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil (*) sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkacak.
T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak. Bu teknoloji sayesinde Togg kullanıcıları akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecekler.

Uzaktan güncelleme ile sürekli güncel
T10F, uzaktan güncellemeler (OTA: over-the-air) ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltecek. Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlanan T10F, yedi adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısı ile her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak. Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğine de sahip olacak. Kullanıcılar bu özellikle 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F’in kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik V2 donanım seviyesine sahip olan akıllı cihazlarda aktif olacak. T10F, yine V2 donanım seviyesinde standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı özelliklerini de kullanıcılarla buluşturacak.

Dinamik, sportif ve modern
T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu bir görünüme sahip. Cihazın stil konseptinde, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarım dikkat çekiyor. Yan çizgilere dinamik bir şekilde bağlanan farlar da ön tarafa sportif bir görünüm kazandırıyor. T10F’in ön kısmında, sportif ön panele entegre edilmiş uzun, ince dönüş göstergeleri ile bir Togg imzası olan ‘bumerang’ şeklindeki gündüz farları yer alıyor. Ön kısımda bağımsız MacPherson ve arka kısımda tamamen bağımsız entegre çok bağlantılı süspansiyon, T10F’in sportif, dinamik bir tutuşla uyumlu zarif bir sürüş deneyimine imkân sağlıyor.

Kullanıcılar T10X’de olduğu gibi T10F cihazında da Togg’un mobilite deneyimini yeniden tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla bağlantılı bir deneyim yaşayacak ve Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zekâ gibi yeni nes

 

Continue Reading

Elektrikli

TOGG sahipleri Sapanca’da buluştu

Türkiye’nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili TOGG kullanıcıları Sapanca’da aile buluşması gerçekleştirdi.

TOGG Sahipleri adlı sosyal medya grubu yöneticisi Nazmi Eğret’in organize ettiği buluşma için Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden 250 civarında TOGG Sapanca’daki Meşelik Parkı tesislerinde bir araya geldi.

TOGG kullanıcıları konvoylar oluşturarak bulundukları illerden Sapanca’ya doğru yola çıktı. Türk bayrakları ile süslenen araçlar Sapanca Meşelik Parkı tesislerinde buluştu.

Anneler Günü nedeniyle etkinliğe anneleri ve aileleri ile gelen yaklaşık 800 kişi, hem diğer TOGG kullanıcıları ile tanıştı hem de araçlar hakkında yaşadıkları tecrübeleri birbiri ile paylaştı.

Continue Reading

Elektrikli

Yeni Rivian R3 / R3X

Genel Bakış

Rivian’ın 2027 R3 modeli, markanın en küçük SUV’u olacak ve etli lastiklerle ve yerden yüksek uzun bir hatchback olarak konumladırılıyor. R3’ün tanıtım etkinliğinde, Rivian’ın aynı platformu kullanarak kompakt R2 SUV ile birlikte performans odaklı bir R3X modelini de piyasaya sürmeyi planladığı duyuruldu. Bu yeni modellerin tek, çift ve üç motorlu konfigürasyonlarla iki farklı pil boyutuyla sunulması bekleniyor. En büyük pil seçeneği, tahmini 482 Km’nin üzerinde sürüş menzili sağlıyor.

2027’de Yenilikler Neler?

İç tasarım, Rivian’ın diğer modellerine benzer şekilde sağlam ve lüks unsurları bir araya getiriyor. R3’ün ön ve arka koltukları, araba kampı maceralarına uyum sağlamak için düz bir şekilde katlanabilecek. Rivian’ın R3’ün lansman tarihine yakın bir zamanda siparişi açması ve çevrimiçi ödeme ile satılması bekleniyor.

2027’de yenilikler arasında, R3 ve R3X modellerinin Rivian serisine eklenmesi öne çıkıyor. Üretimin 2026’nın sonlarında veya 2027’nin ilk aylarında başlaması bekleniyor. Fiyatlandırma konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte, R3’ün fiyatının donanım ve seçeneklere bağlı olarak 37.000 $ ile 47.000 $ arasında olması bekleniyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Menzil, şarj ve pil ömrü konusunda kesin bilgiler henüz yayınlanmamış olsa da, R3’ün farklı pil seçenekleriyle sunulacağı ve tahmini menzilin R2’den daha uzun olabileceği düşünülüyor.

İç Mekan, Konfor ve Kargo

İç mekan, konfor ve kargo alanı açısından, R3’ün R2’den daha küçük olmasına rağmen benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Koltukların katlanabilir olması, uzun eşyaların taşınmasını kolaylaştıracak.

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

Bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri arasında, büyük bir ekranın ön plana çıkması ve Wi-Fi erişim noktası, kablosuz akıllı telefon şarjı ve Amazon’un Alexa sesli asistanının standart olarak sunulması bekleniyor.

« arasında 2 »

Continue Reading

Elektrikli

Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de

Yeni Renault Kangoo ürün ailesi, Türkiye’deki ilk temsilcileri olan Yeni Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Kangoo Van ile satışa sunuluyor. Kendi sınıfında özel bir tasarıma sahip olan Renault Kangoo, E-Tech versiyonu ile elektrikli hale geliyor. Sahip olduğu 90 kW (120 hp) elektromotor ve 45 kWh batarya, Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’ye 285 km menzil (WLTP) sağlıyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, içten yanmalı versiyonunda sahip olduğu pratikliği, güvenli sürüş özelliklerini ve konforu elektrikli versiyonuna taşıyor. İç mekânında bulunan sürücü koltuğu, ergonomik yapısıyla sürüş konforunu destekliyor. Arka bölümde bulunan üç kişilik ikinci koltuk sırası, konforlu ve rahat bir yolculuk olanağı tanıyor. Kendi sınıfının en iyi değeri olan 850 litrelik bagaj hacmi, kızaklı ikinci koltuk sırasının çıkarılmasıyla 2.500 litreye kadar artırılabiliyor. Ayrıca Easy Life çekme tipi torpidosu da dahil edildiğinde iç mekânda 49 litreden fazla saklama alanı sunuyor. Iconic versiyonunda iç mekânı koyu fırçalanmış ahşap kaplama yeni ön konsol süslüyor.

Alet kullanmadan ayarlanan yenilikçi tavan barları sayesinde kullanıcı hiçbir zaman yer sıkıntısı yaşamıyor ve neredeyse her şeyi taşıyabiliyor. Önden bakıldığında yatay motor kaputu, çarpıcı dikey ön cephesi ve logonun arkasında şarj çıkışını barındıran ızgarası dikkat çekiyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin 8 adet bağımsız ve kolayca onarılabilen modülden oluşan son teknoloji lityum iyon bataryası, 45 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip. WLTP standartlarında 285 km’ye kadar ulaşan menziliyle kullanım maliyetlerini oldukça düşürüyor. Kangoo E-Tech %100 Elektrikli 3 yıl veya 100.000 km araç garantisine ek olarak 8 yıl veya 160.000 km batarya garantisine de sahip.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo Van, 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motorla birlikte atletik ve dinamik bir tarza sahip bu yenilikçi hafif ticari model; ileri teknolojiye ve yeniliklere sahip özel yapım bir otomobil arayan kurumsal filolara, serbest meslek sahibi profesyonellere ve ticari araç kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Kangoo Van, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile tercih edilebiliyor.
Yeni Renault Kangoo Van, L2 Equilibre versiyonuyla lansmana özel 915.000 TL’den başlayan fiyatı ve 200.000 TL, 12 Ay, %2,99 faizli kredi kampanyasıyla; Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van, 18 Nisan tarihinden itibaren kullanıcıları ile buluşmak ve yollara çıkmak için hazır olacak.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com