Connect with us

Elektrikli

Hyundai’den Yenilikçi Bir Elektrikli SUV: IONIQ 9

Hyundai, üstün genişlik, şık tasarım ve gelişmiş EV teknolojisini IONIQ 9’da bir araya getiriyor. Düz bir zemine sahip olan IONIQ 9, döndürülebilir koltuklarıyla da yolcu deneyimini zirveye taşıyor. Universal Island 2.0 kokpitiyle etkileyici bir iç mekana sahip olan otomobilde 110,3 kWh bir pil var. IONIQ 9, yüksek kapasiteli bu piliyle birlikte 620 km’lik bir sürüş menzili vaat ediyor. Büyük SUV pazarında dikkat çekecek olan IONIQ 9, 2025’in ilk yarısında satışa sunulacak.
Hyundai Motor Company, son teknoloji tasarım ve yenilikçi elektrikli araç teknolojisini bir araya getiren, geniş iç mekana sahip, üç sıralı ve tamamen elektrikli SUV modeli olan IONIQ 9’u tanıttı. Dünya lansmanı Amerika, Los Angeles’teki ikonik Goldstein House’da gerçekleştirilirken aracın tasarım özellikleri de mekanın orta yüzyıl modern mimarisine önemli bir gönderme yapıyor.

2030 yılına kadar 23 adet yeni EV modelini tanıtmayı planlayan Hyundai, IONIQ modelleriyle tüm dikkatleri üzerine çekeren aynı zamanda EV dünyasında liderliği de hedefliyor. Sırasıyla 2022 ve 2023’te Dünya Yılın Otomobili Ödülleri’nde (WCOTY) üç kez birincilik kazanan Hyundai, IONIQ 5 ve IONIQ 6’nın ardından şimdi de IONIQ 9 ile bu başarıyı sürdürmek istiyor. IONIQ 9’un dünya prömiyeri, Hyundai Motor Company Başkanı ve Global Operasyon Direktörü José Muñoz’un açılış konuşmasıyla başladı. IONIQ 9’un tanıtımının ardından etkinlikte, Hyundai markasını ve IONIQ 9’un tasarımını ele alan bir sergi de düzenlendi. Bu sergi alanı, IONIQ 9’un gelişim yolculuğunu vurgularken aynı zamanda markanın geleceği hakkında da önemli ipuçları verdi. Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang ise tanıtımı yapılan yeni modelle ilgili olarak “IONIQ 9, Hyundai’nin elektrifikasyona olan bağlılığını ve güvenini temsil ediyor. Hyundai Motor Grubu’nun beğeni toplayan Elektrik-Global Modüler Platformu (E-GMP) ile geliştirilen IONIQ 9, olağanüstü bir iç mekan alanı sunarak kullanıcılara benzersiz bir yolculuk deneyimi sunarken global EV pazarındaki liderliğimizi de sağlamlaştırıyor” dedi.

IONIQ 9, yedi kişiye kadar oturma alanıyla öne çıkan bir otomobil. Üç sıralı bir oturma düzenine sahip IONIQ 9, böylece geniş bir EV arayan kullanıcılar için oldukça çekici bir seçenek olarak bir adım öne çıkıyor. Bireysel ihtiyaçlara hitap eden etkileyici bir iç mekan ve teknolojik özelliklerle dolu olan otomobil, ayrıca geniş bir evin salonunuydaymış gibi bir his uyandırıyor. Eliptik malzemelerle hazırlanan iç mekan, sakinleştirici tonlarla da karakterize edilmiş. Panoramik tavandan gelen doğal ışık ise kabine dingin ve doğal bir his sağlıyor. IONIQ 9’un düz zemini de altı veya yedi kişilik oturma düzenlemelerine olanak tanıyor. Birinci ve ikinci sıradaki rahatlama özellikli koltuklar, tam olarak yatırılabiliyor ve araca optimum konfor sağlıyor. Hatta araç şarj esnasında dört kişiye kadar üstün bir dinlenme olanağı sağlıyor. IONIQ 9 ayrıca, ikinci ve üçüncü sıralar birleştirildiğinde 1.899 mm baş mesafesi ve 2.050 mm bacak mesafesi sunuyor.

IONIQ 9’un rahatlama özellikli bu koltukları, masajı işlevi de dahil olmak üzere bu segmentte bir ilk olan “Dinamik Vücut Bakım Sistemi” içeriyor. Bu sistem, özellikle uzun yolculuklarda yorgunluğu azaltarak kan akışını ve dolaşımını uyarmak için basınç ve titreşim kullanıyor. IONIQ 9 ayrıca, ikinci sıradaki döner koltuklarıyla da dikkat çekiyor. Koltuklar araç park halindeyken kendi ekseninde dönerek ikinci ve üçüncü sıradaki yolcularının birbirine bakmasını sağlıyor. Bu esnek yapılandırma özelliği, yolcular arasındaki etkileşimi ve iletişimi artırarak aracın benzersiz iç mekanının tadını çıkarmanın başka bir yolunu sunuyor. Universal Island 2.0 adlı bir konsola sahip olan IONIQ 9, burada da etkileyici bir depolama ve yükleme alanı sunuyor. Ön sıra oturma düzeninde erişilebilirliği ve rahatlığı artıran bu konsolun çift yönlü kol dayanakları da önden ve arkadan açılabiliyor. Universal Island 2.0, 190 mm’ye kadar hareket ettirilebiliyor ve ikinci sıradaki yolcuların kolayca erişebilmesini sağlıyor. Konsol, üst bölümde de 5,6 litrelik bir depolama alanı ve alt kayar bölümde de 12,6 litrelik geniş bir alan sunuyor.

Üçüncü sıra koltuklar ise düz olarak katlandığında bagaj tam 1.323 litreye kadar çıkabiliyor. Üç sıra açık pozisyonda olduğundaysa 620 litreye kadar normal bir bagaj alanı sunuyor. Bu hacme ek olarak, arkadan itişli seçenekte ön bagaj 88 litre ve dört çekerdeyse 52 litre olarak veriliyor. IONIQ 9’un bilgi-eğlence sistemi, panoramik kavisli ekranın bir parçası olarak 12 inçlik bir ekran ve 12 inçlik entegre bir monitör içeriyor. Araçta 5.1 kanallı surround ses için geliştirilmiş bir multimedya birimi var. Premium BOSE sistemi, stereo 14 hoparlörlü olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, aracın ses sistemini kullanarak bir EV’nin sanal sürüş sesini çıkaran e-Active Sound Design’a (e-ASD) da yer verilmiş.
IONIQ 9 ayrıca malzeme seçimlerinde de sürdürülebilirliği vurguluyor. Bu malzemeler arasında Eko-Deri, Geri Dönüştürülmüş PET Kumaş, Yün Kumaş, Bio TPO/PU Deri, Bio PET/Süet Kumaş ve Bio Boya bulunuyor. Araç ayrıca geri dönüştürülmüş lastik atıklarından yapılan boyayı da kullanıyor. IONIQ 9’un panoramik kavisli ekranı, yüzer gösterge paneli, ince hava delikleri ve ortam iç aydınlatması ise aracın fütüristik iç atmosferini daha da güçlü hale getiriyor.

IONIQ 9’un şık ‘Aerosthetic’ adı verilen tasarım dili, oldukça şık bir dış görünüm sunuyor. Hyundai’nin aerodinamik inovasyonuyla hazırlanan gövde, son derece sofistike ve fütüristik bir stil olarak harmanlanıyor. IONIQ 9’un ön tasarımı, LED ışık ünitelerine ve alt ön panele entegre edilmiş parametrik pikseller içeriyor ve bu da otomobile benzersiz bir görüntü katıyor. IONIQ 9’un silüeti, akıcı bir aerodinamik profil ve dijital yan aynalarla donatıldığında sadece 0,259 Cd’lik düşük bir sürtünme katsayısı yaratıyor. Pürüzsüz ve kavisli bir tavan çizgisiyle devam ettirilen tasarımda enerji kullanım verimliliği, gövdenin altındaki hava akışının yumuşatılması ve dengelenmesiyle elde ediliyor. Tekerlek ve lastik direncinin azaltılmasıyla da artırılan verimlilik için ilk kez yeni bir çift hareketli aktif hava kapağı (AAF) sistemi uygulanmış. Aero-optimizasyon çözümleri arasında 3D şekilli gövde altı örtüsü, aerodinamik tekerlekler ve gizli antenler yer alıyor.

Hyundai modelleri arasında en uzun dingil mesafesine sahip olan IONIQ 9, burada da 3.130 mm’lik bir değer ile fark yaratıyor. Gövde ve çamurlukların şekli, hacimsel olarak etkileyici bir izlenim yaratırken, aynı zamanda otomobile derinlik ve boyut katıyor. Dış aydınlatma, Hyundai’nin diğer EV modelleriyle benzer bir yapıda. Küçük tip küp projeksiyon farlar ve karşıdan gelen araçları aşırı ışıktan koruyan akıllı ön aydınlatma sistemi (IFS) ile öne çıkan IONIQ 9, diğer kardeşlerinde olduğu gibi parametrik piksel lambaları içeriyor. Arkada ise LED kombinasyonuna yer verilirken gelişmiş görünürlük için dış kapı kolları da aydınlatılmış. IONIQ 9’un kendine güvenen bu duruşu ise 19, 20 ve 21 inç jant seçenekleriyle destekleniyor. Birbirinden ilgi çekici 16 farklı renk ile üretilecek olan IONIQ 9’un iç mekanındaysa siyah ve altı adet iki tonlu seçenek yer alıyor.

Hyundai IONIQ 9, iyileştirilmiş verimlilik için iki aşamalı bir invertöre yer veriyor. Hyundai’nin yenilikçi E-GMP mimarisiyle desteklenen bu sistem, motor sesini azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda iyileştirilmiş akustik lamine cama ve A sütunu alanında güçlendirilmiş bir plakaya da yer veriyor. Kabin içindeki yol ve rüzgar gürültüsünü, titreşimi ve sertliği (NVH) ortadan kaldırmaya yardımcı olan bu sistemle birlikte oldukça sessiz olan IONIQ 9, uzun süreli yolculuklarda maksimum ev konforunu sunuyor. E-GMP platformu, genişletilmiş sürüş menzili için yüksek voltajlı pil paketine olanak sağlarken artırılmış kargo alanı için de düz bir zemin imkanı sunuyor. Çarpışma güvenliği ve dayanıklılığı da optimum çarpışma enerjisi dağılımı için tasarlanmış sağlam bir gövde yapısı sayesinde iyileştirilmiş.
IONIQ 9, hafif bir gövdeye sahip olması için alüminyum çamurluklara ve çeyrek panellere sahip ilk Hyundai modeli konumunda. Yeni çift hareketli aktif hava kapağı (AAF) sistemi ise düz gövde panelleriyle birlikte pil soğutma ve aerodinami için hava akışını ve dış görünümü daha da iyileştiriyor.

Gelişmiş PE sisteminin yüksek voltajlı ve zemine monte NCM lityum iyon pili, 110,3 kWh sistem enerjisi sunuyor. IONIQ 9’un düşük sürtünme katsayısı, gelişmiş platformu ve pil teknolojileri sayesinde 620 km’lik (19 inç ile – WLTP) bir menzil elde edilirken ayrıca 194 Wh/km’lik bir enerji tüketimine ulaşması bekleniyor. IONIQ 9, 350 kW şarj cihazı kullanarak sadece 24 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olanağı sunarken, platformun araçtan yüke (V2L) kolaylık özelliği ve 400V/800V çoklu şarj kabiliyeti de aracı daha da cazibeli hale getiriyor. Long-Range RWD (Uzun Menzil- Arkadan İtiş) modeli, 160 kW’lık arka motorla desteklenirken buna ek olarak 70 kW’lık ön motora da sahip. “Performance AWD (Performans – Dört Çeker)” modelleri ise hem önde hem de arkada 160 kW’lık motorlarla donatılmış.

Performans modeli, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,2 saniyede ulaşırken, uzun menzilli AWD varyantı ise 6,7 saniyede ulaşıyor. Uzun Menzilli RWD versiyonu da bu hıza 9,4 saniyede ulaşıyor. Sollama gibi orta menzilli hızlanma esnasında performans modeli 80’den 120 km/s hıza sadece 3,4 saniyede ulaşıyor. Uzun Menzilli AWD varyantı ise bunu 4,8 saniyede gerçekleştirirken, Uzun Menzilli RWD versiyonu da 6,8 saniyede ulaşıyor.

IONIQ 9, bu etkileyici performansını bir karavan çekme gibi yeteneklerle de destekliyor. Römork modunda, araç römorkun ağırlığını otomatik olarak algılıyor ve öngörülen menzili buna göre ayarlıyor. Bu özellik, optimum performans için sabit 50:50 ön-arka motor torku dağıtım oranını koruyor. Avrupa’da satışa sunulacak IONIQ 9 modelleri, 2.500 kg’a kadar çekme kapasitesine sahipken, Kuzey Amerika modelleri ise 2.267 kg çekme kapasitesine sahip. IONIQ 9, 2025’in ilk yarısında öncelikle Kore ve Amerika’da satışa sunulacak ve daha sonra Avrupa ve diğer pazarlarda trafiğe çıkacak. Kapsamlı bir standart donanım ve son teknoloji konfor özellikleri vaat eden IONIQ 9’un kısa sürede EV dünyasında adından sıkça söz ettirmesi tahmin ediliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Elektrikli

Volkswagen’in premium elektrikli sedanı ID.7 Türkiye’de

Volkswagen ID. Ailesi’nin sedan üyesi ve amiral gemisi ID.7 Türkiye’de satışa sunuldu. 700 kilometreye (WLTP) varan menzil, üstün güç aktarma sistemleri, geniş iç mekân ve premium teknolojilerin birleşimi ID.7’yi uzun mesafeli yolculuklar için son derece konforlu bir otomobil haline getiriyor ve ID. Ailesi’ni yeni bir segmente taşıyor.

5 metreye yaklaşan (4,96 metre) uzunluğuyla dikkat çeken, Volkswagen’in üst orta sınıfta yer alan ilk küresel elektrikli modeli ID.7, Pro S donanım seviyesi ve Volkswagen’in bugüne kadar geliştirdiği en uzun menzilli elektrikli otomobil.
WLTP verisine göre 697 kilometre birleşik, 844 kilometre de şehir içi menzil sunan ID.7, 0,23 Cd’lik değeriyle Volkswagen’in en düşük sürtünme katsayısına da ulaştığı araç oldu.

Tamamen yeni, yüksek verimli bir güç-aktarma nesline sahip ID.7’nin 210 kW’lık (286 PS) elektrikli motor ünitesi, 545 Nm maksimum tork değeri ile yüksek çekiş gücü ve verimlilik sunuyor.

Sıkıcı ve geleneksel sedan anlayışı yerine, tavanı coupe tarzında bir fastback tasarım tercih edilmiş. Kaputun üç boyutlu tasarımı ve dar LED şeritlerine entegre edilmiş LED farlar, bu dikkat çekici görünüme  katkı sağlıyor. Gündüz farları ve dönüş sinyalleri, gövdenin üst kısmına yerleştirilmiş ve hem şıklık hem de fonksiyonellik bir arada sunulmuş. ID.7, en son teknolojiyle donatılmış IQ.LIGHT – LED Matrix farlarıyla dikkat çekiyor.

4.96 metre uzunluğundaki ID.7, 2.97 m uzunluğundaki aks mesafesi sayesinde iç mekânda üst segment sedan modeller kadar geniş bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuk sırtlıklarının pozisyonuna göre de bagaj hacmi 532 ile 1.586 litre arasında değişebiliyor.

ID.7’nin dijital kokpiti ise 3 ekranlı tasarımıyla dikkat çekiyor. 6,4″ Dijital Gösterge Paneli “ID. Display”, Arttırılmış Gerçeklik (AR) özellikli Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı “Head-up Display”, 15” “Composition Media Max” bilgi-eğlence sisteminden oluşan tasarım, sürücüye üstün bir teknoloji deneyimi sunuyor.

Yeni, masaj işlevine sahip koltuklar ve elektronik olarak karartılabilen Akıllı Panoramik Cam Tavan “Smart Glass” gibi özellikleriyle ID.7, normalde sadece üst sınıf premium modellerde bulunan donanımları kullanıma sunuyor. Opsiyon listesinde Harman Kardon imzalı 700 watt’lık ses sistemi de var.

Standart olarak sunulan gelişmiş sürüş asistan sistemleri arasında; Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist”, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”, Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist” ve Çevresel Görüş Sistemi “Area View”, Acil Durum Asistanı “Emergency Assist”, Arka Trafik Asistanı “Rear Traffic Assist” ve Proaktif Yolcu Koruma Sistemi; ID.7’de öne çıkan güvenlik ekipmanları arasında.

Volkswagen’de sadece ID.7 ile birlikte sunulan Ön Kaput Yaya Koruma Hazırlığı “Re-active Bonnet” teknolojisi, olası bir çarpışma esnasında kaputu aktive edip açısını değiştirerek yayaların güvenliğine katkı sağlıyor.

ID.7, Türkiye’de 210 kW (286 PS) güce ve arkadan itiş özelliğine sahip Pro S versiyonu ile müşterilerle buluşuyor. ID.7 Pro S, 86 kWh net batarya kapasitesine sahip olup, WLTP birleşik çevrimine göre 697 km elektrikli menzil sunuyor. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 844 km’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, ID.7, 11 kW’lık AC şarj cihazlarıyla şarj edilebileceği gibi, DC hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a varan maksimum şarj hızıyla oldukça hızlı enerji çekerek, yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 26 dakikada şarj edilebiliyor.

ID.7 Pro S donanım seviyesiyle müşterilerle buluşuyor. Standart donanım seviyesinde 19″ “Hudson” alüminyum alaşım jantlar, 15” “Composition Media Max” bilgi-eğlence sistemi, Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı “Head-up Display” (Arttırılmış Gerçeklik (AR) özellikli), hafıza özellikli, masaj programlı, elektrik ayarlı, ayarlanabilir bacak destekli ve kolay giriş özellikli ön koltuklar, Akıllı Park Asistanı “Park Assist Plus”, Çevresel Görüş Sistemi “Area View”, Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” ve Acil Durum Asistanı “Emergency Assist”, Kolay Açılır/Kapanır Bagaj Kapağı “Easy Open/Close”, 3 Bölgeli Dokunmatik Klima “Climatronic” ve IQ.LIGHT – LED Matrix farlar yer alıyor.

Türkiye pazarında satılacak sedan ID.7 Pro S, 2.796.000 ₺’den başlayan fiyat ile Volkswagen bayilerinde yerini aldı. Diğer modellerin Türkiye’ye getirilip getirilmeyeceği ise şimdilik belirsiz.

Continue Reading

Elektrikli

DS Automobiles, tam elektrikli DS N°8’i tanıttı

DS Automobiles, SUV Coupe tasarım dilini benimseyen yeni yüzde 100 elektrikli amiral gemisi DS N°8’i tanıttı. DS N°8’in DS AERO SPORT LOUNGE konseptinden esinlenen tasarımı en zarif SUV’ların dinamizmini yeniden yorumluyor ve tamamen elektrikli bir güç ünitesi ile yollara adım atıyor.

DS N°8,  210 BG ve 350 HP güç üreten yeni yüzde 100 elektrikli güç-aktarma organı seçenekleriyle sunulacak. 350 HP güç üreten versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi için iki elektrik motoruyla donatıldı. 350 BG güç üreten dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonda +25 BG (toplam 375 BG) ekstra güç sunabiliyor.

DS N°8 uzun menzilli batarya seçeneği ile sunulacak. Bu batarya  97,2 kWh net kapasiteye sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan DS N°8, 12,9 kWh/100 km enerji tüketimi ile (standart WLTP döngüsü) 750 km menzile sahip. Ayrıca otoyolda (120 km/s sabit hızda) 500 km’nin üzerinde etkileyici bir menzil sunuyor. 350 HP’ye kadar güç üretebilen ve iki ya da dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlarla sunulacak olan DS N°8, 2025 yılının ortalarından itibaren başta Avrupa’da olmak üzere kademeli olarak pazarlara sunulacak.

0,24 Cx’lik etkileyici bir sürtünme katsayısına sahip olan yeni DS N°8’in her bir gövde parçası, aerodinamik yapısını en üst düzeye çıkarmak için rüzgar tünelinde test edildi. N°8’in dış boyutları, DS N°8’e güçlü bir duruş ve mükemmel bir denge kazandırıyor: 4.82 m uzunluğa, 1.90 m genişliğe ve 1.58 m yüksekliğe sahip.

Yeni DS N°8, karizmatik tasarımı, aerodinamik hatları, öncü teknolojisi ve birinci sınıf konfor öğeleriyle dikkat çekiyor. Bu detaylar, yeni DS N°8’in temel yapı taşlarını oluşturuyor. Yeni DS N°8 ile birlikte DS Automobiles, yeni bir isimlendirme stratejisi ortaya koyuyor.

Fransızca‘da “numara” yazımının yaygın şekilde kullanımını temsil eden “N°”, dillerin ötesine geçen bir zarafet ve zamansızlık sembolü taşıyor. Bu ifade yeni bir çağın başlangıcını simgeliyor. “°” ise zarafet ve uzmanlığı simgeleyen bir elmas ucu şeklinde tasarlandı.

DS N°8, beş renk farklı renk seçeneği ile yollara çıkacak. Bu seçenekler arasında Topaz Mavisi, Paladyum Gri ve Alabaster Beyaz olmak üzere üç yeni renk bulunurken, İnci Beyazı ve Perla Nera Siyahı da DS N°8’in renk seçenekleri arasında yer alacak.

Continue Reading

Elektrikli

Yeni Opel Frontera ilkbaharda Türkiye’de

Geleceğin teknolojisini bugüne taşıyan Alman otomotiv üreticisi Opel’in cesur ve yalın tasarım felsefesinin yeni ve sağlam bir yorumu olarak öne çıkan yeni SUV modeli Frontera, kademeli olarak Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlıyor. 2025 yılının ilkbahar aylarında Türkiye’de satışa sunulacak. Müşteriler, en başından itibaren elektrikli motor seçeneği ile sunulacak olan yeni Frontera’nın 48V hibrit teknolojisine sahip versiyonunu da tercih edebilecekler.

83 kW (113 HP) güç ve 44 kWs kullanılabilir batarya kapasitesine sahip olan yüzde 100 elektrikli yeni Frontera Elektrik, maksimum 305 kilometre (WLTP’ye göre) yol kat edebiliyor. Tamamen elektrikli yeni model, 0’dan 100 km/s hıza 12,1 saniyede çıkıyor ve elektronik olarak sınırlandırılmış 140 km/s azami hıza ulaşıyor. Yeni Frontera Elektrik, doğru akım şarj istasyonunda yaklaşık 26 dakikada batarya kapasitesinin yüzde 20’sinden yüzde 80’ine kadar şarj edilebiliyor. Evde şarj için ise standart olarak tek fazlı 11 kW yerleşik şarj cihazıyla sunuluyor.

Yeni Opel Frontera Hybrid ise 48 volt hibrit teknolojisine sahip 100 kW (136 HP) güce sahip turboşarjlı benzinli motorla sunuluyor. 1,2 litrelik benzinli motor, 21 kW (28 HP) güç üreten elektrik motoru ve elektrikli 6 ileri çift kavramalı şanzımandan oluşan kompakt sistem, günlük kullanımda akıllı ve uygun maliyetli bir tahrik sistemi çözümü olarak birçok avantaj sunuyor.

Opel Frontera Hybrid, turbo benzinli motorun gücünden bağımsız olarak çevik bir sürüş keyfi sunuyor. 230 Nm maksimum torka sahip olan araç, 0’dan 100 km/s hıza 9.0 saniyede ulaşıyor. Modelin azami hızı ise 190 km/s.

Yeni Opel Frontera’da bulunan gelişmiş sürüş destek sistemleri, sürücü ve yolcuların varış noktasına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Elektronik sürüş destek sistemleri arasında, Aktif Acil Fren Sistemi ve Yaya Algılama özellikli Ön Çarpışma İkazı, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Hız Sınırlayıcı özellikli Adaptif Hız Sabitleyici ve geri görüş kamerası gibi sistemler sistem yer alıyor.

Yeni Opel Frontera 4.380 mm uzunluğu, 1.795 mm genişliği ve 1.627 mm yüksekliği ile bol miktarda esnek bir yaşam ve yükleme alanı sunuyor. Otomobilin arka koltukları dik haldeyken 460 litre, koltuklar katlandığında ise 1.600 litreye ulaşan bagaj imkanına sahip.

Yeni Opel Frontera tamamen elektrikli ve verimli 48 Volt hibrit güç seçenekleri ile 2025 yılının ilkbahar aylarında Türkiye’de satışa sunulacak.

Continue Reading

Elektrikli

Xiaomi’nin SUV aracı YU7, ünlü markaların karışımı gibi

Xiaomi’nin sedan otomobili SU7’nin ardından ikinci elektrikli aracı için zaman kaybetmedi. Xiaomi, elektrikli SUV aracının fotoğraflarını yayımladı. Araç 2025 yazında Çin’de satışa sunulacak. Araç hem fiyatı hem de özellikleri ile dikkat çekiyor.

Xiaomi YU7 SUV, boyutları ve özellikleri ile Türkiye’de de satılan Tesla Model Y’ye rakip olarak tasarlandı. 681 beygir gücündeki YU7, burnu ile McLaren’ı andırıyor.

Xiaomi YU7 SUV, 2023’ün sonlarında piyasaya sürülen sedan kardeşi SU7’nin tasarımından önemli çizgiler taşıyor. YU7 ve SU7 arasındaki benzerlikleri fark etmemek zor. YU7, SUV kimliğini sedan muadilinden ayıran temel özellik daha uzun, daha kaslı bir duruşa sahip olması.

Tasarımda dikkat çeken bir diğer nokta ise YU7’nin profilinin Ferrari Purosangue’i andırması. Öne çıkan çamurluk kesiti, arkaya uzanan kaslı çizgiler, İtalyan Purosangue’i hatırlatıyor. Ön tarafta ise McLaren’den ilham alan LED farlar SUV’ye agresif bir görünüm kazandırırken, arkada boydan boya uzanan LED stoplar Aston Martin hissi veriyor.

Xiaomi YU7 SUV, 4.999 mm uzunluğa, 1.996 mm genişliğe, 1.600 mm yüksekliğe ve 3.000 mm’lik dingil mesafesine sahip. Xiaomi henüz YU7’nin iç tasarımını paylaşmadı. Ancak SUV’nin, sedan kardeşindeki 16,1 inçlik bilgi-eğlence dokunmatik ekranı benzeri bir ekranın yanısıra arka yolcu ekranları ve teknoloji odaklı bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

YU7’nun çift motorlu bir şekilde üretilecek. Ön motor 295 hp (220 kW ) güç sağlarken, arka motor 386 hp (288 kW) ile toplamda 681 hp (508 kW) güç üretecek.

YU7, CATL imzalı bir pil paketine sahip olacak, ancak Xiaomi henüz kesin bilgileri açıklamadı. SU7 sedan’da 73,6 kWh, 94,3 kWh ve 101 kWh pil seçenekleri ile maksimum 800 km menzil sunuyor. YU7 SUV, daha büyük ve ağır kasası düşünüldüğündemuhtemelen bu menzilin biraz altında kalabilir.

Fiyat konusunda ise Xiaomi ipucu vermiyor. Ancak 40 bin Dolar civarında bir başlangıç ​​fiyatı olacağı konuşuluyor.

Continue Reading

Sektörel

Copyright © Carturk - carturk@gmail.com